Lidostas darbinieki par «ATR-72» kapteini: Vai viņš ir nemirstīgs?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Tjumeņas lidostas tehnisko darbinieku liecības liecina, ka avarējušās lidmašīnas «ATR-72» kapteinis pirms lidojuma patiešām atteicies no lidmašīnas apstrādes ar pretapledojuma līdzekli. Turklāt šis lidaparāta pilota lēmums ļoti pārsteidzis lidostas darbiniekus, otrdien raksta Krievijas mediji.

Tehniskie darbinieki, kuri jau bija gatavi apstrādāt lidmašīnu ar speciālo līdzekli, pa rāciju saņēmuši ziņu, ka kapteinis atsakās no pakalpojuma. «Vīri tad vēl sacīji: Vai viņš ir nemirstīgs? Nekā nebaidās?» Krievijas mediji citē kāda lidostas darbinieka liecību negadījuma izmeklētājiem.

Pēc lidmašīnas kapteiņa lēmuma lidostas darbinieki, kuri nekādus lēmumus nepieņem, devās ar pretapledojuma līdzekli apstrādāt citu lidmašīnu.

Patlaban viena no versijām ir – avarējušā lidaparāta kapteinis Sergejs Ancins no pakalpojuma atteicās, lai ekonomētu aviokompānijas naudu. Vienlaikus mediji atzīmē, ka lidmašīnas apstrādāšana ar pretapledojuma līdzekli neesot dārga, tādēļ pastāv arī versija, kompānijas pilotiem piemēro sodus par «liekiem izdevumiem».

Aviokompānijas «UTAir» pārstāvis gan kategoriski noliedz, ka tehniskā personāla un pilotu atalgojums būtu atkarīgs no tā, cik «ekonomiski» lido lidmašīnas.

Kā ziņots, Krievijā 2.aprīlī nogāzās lidmašīna «ATR-72», kas bija ceļā no Tjumeņas uz Surgutu. Nelaimē dzīvību zaudēja 31 cilvēks, bet 12 cilvēki izdzīvoja.

Oficiālā izmeklēšana pagaidām nav sniegusi skaidrojumu, kādēļ notikusi traģēdija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu