Zināms, cik nākamgad jāmaksā par mājdzīvnieka reģistrāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Par suņa, kaķa vai cita mājdzīvnieka reģistrāciju no 2013.gada 1.janvāra būs jāmaksā piecu latu valsts nodeva, paredz valdības pieņemtie grozījumi noteikumos «Valsts aģentūras «Lauksaimniecības datu centrs» sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādis».

Patlaban maksu par šķirnes mājdzīvnieka reģistrāciju nepiemēro, ja tas ir jaunāks par sešiem mēnešiem. Bezšķirnes suņu, kaķu un sesku īpašniekiem dzīvnieku reģistrācija datu centra datubāzē patlaban nav obligāta, īpašnieki var izvēlēties, vai to darīt.
Lai motivētu suņu īpašniekus reģistrēt suņus, datu centrs ir radis iespēju 2012.gadā suņus reģistrēt bez maksas, tāpēc minētā dzīvnieku reģistrācijas maksa, kā arī maksa par mājdzīvnieka īpašnieka maiņu 3,50 lati stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī.
Bīstama suņa īpašniekam maksa par dzīvnieka apzīmēšanas komplektu nemainīsies - 25,21 lats par suņa reģistrāciju un apzīmēšanas komplekta sagatavošanu. Īpašniekam tiek dota iespēja iegādāties tikai atšķirības lenti, ja suns jau ir apzīmēts ar mikroshēmu.

Saskaņā ar «Lauksaimniecības datu centra» datiem aptuvenais pieņemtais suņu skaits valstī ir 160 000. Šķirnes suņu, šķirnes kaķu un šķirnes sesku skaits patlaban nav zināms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu