Apstiprināta mācību literatūras izvērtēšanas un apstiprināšanas kārtība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Ir apstiprināta kārtība, kādā Valsts izglītības satura centrs (turpmāk - VISC) izvērtēs mācību literatūras atbilstība izglītības valsts standartam un mācību priekšmeta standartam un apstiprinās to, portālu «Apollo» informēja .

Ja līdz šim recenzentus mācību literatūras izvērtēšanai piesaistīja mācību literatūras izdevēji, tad turpmāk to darīs VISC. Izdevējiem būs jāiesniedz VISC mācību literatūras apraksts, informācija par aprobācijas gaitu un atbilstību konkrētajam mācību priekšmeta standartam, konkrētās mācību priekšmeta programmas paraugs, kā arī pats mācību literatūras makets. Mācību literatūra var būt ne tikai iespieddarbs, bet arī elektronisks izdevums vai tiešsaistes publikācija.

VISC izvērtēs katru konkrēto iesniegto mācību literatūras eksemplāru un pieņems lēmumu par tā apstiprināšanu. Lai veiktu šo darbu kvalitatīvi, VISC plāno izvērtēšanas darbā iesaistīt recenzentus un citus ekspertus.

Līdz šim recenzentus piesaistīja izdevēji, taču recenzentu atzinumi ne vienmēr objektīvi atspoguļoja mācību literatūras atbilstību standartam. Līdz ar to VISC, neraugoties uz to, ka recenzentu iesniegtie atzinumi par mācību literatūras atbilstību standartam bija pozitīvi, atkārtoti nācās veikt mācību literatūras izvērtēšanu un uzdot izdevējam veikt labojumus vai papildinājumus apstiprināšanai iesniegtajā mācību literatūrā.

MK mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu