Kuģim, kurš devās «Titānika» pēdās, neiet tik gludi kā cerēts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kuģis «MS Balmoral», kurš svētdien devās kruīzā, pieminot «Titānika» nogrimšanas simtgadi, spiests nekavējoties atgriezties.

Kā ziņo ārvalstu mediji, laineris «MS Balmoral», kurš svētdien no Sauthemptonas devās ceļā uz Ņujorku, pasažiera veselības stāvokļa dēļ spiests mainīt kursu un doties uz Īrijas krastiem.

Britu mediji ziņo, ka 56 gadus vecajam pasažieriem - BBC operatoram Timam Reksam kļuvis slikti ar sirdi.

Kuģa kapteinis bija spiests «Balmoral» izvest no vētras zonas un atgriezties krastā, lai helikopters veiksmīgi varētu evakuēt sasirgušo.

Kompānijā gan pagaidām nevar pateikt, vai kuģis pagūs laicīgi ierasties «Titānika» bojāejas vietā.

Iepriekš pasažieri gan ziņojuši, ka kuģis piestājis Īrijas ostā slikto laika apstākļu dēļ.

Jau ziņots, ka svētdien uz kuģa kāpa tieši tikpat daudz pasažieru, cik «Titānika» pirmajā un pēdējā braucienā - kopumā 1309 cilvēku, neskaitot kuģa apkalpi.

50 no ceļojuma pasažieriem ir radinieki «Titānika» katastrofā cietušajiem un bojāgājušajiem.

Pasažieru laineris «Titāniks» savā pirmajā braucienā devās 1912.gada 10.aprīlī, izbraucot no Sauthemptonas ostas Lielbritānijas dienvidos. 14.aprīlī kuģis uzskrēja aisbergam un pēc divām stundām un 45 minūtēm nogrima, aiznesot sev līdzi vairāk nekā 1500 cilvēku dzīvības. Tagad «Titānika» vraks atrodas 1550 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Ņujorkas un gandrīz četru kilometru dziļumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu