«Lielajā Kristapā» pirmizrādi piedzīvos Unas Rozenbaumas īsfilma «Logs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums.

Pirmo reizi plašākam skatītāju lokam būs pieejama šogad tapusī Unas Rozenbaumas mistērijas un pagājušo gadsimtu iedvesmotā vizuāli krāšņā īsfilma «Logs». Filmu varēs noskatīties k/t «Splendid Palace» ceturtdien, 12.aprīlī, un piektdien, 13.aprīlī. 

Daudzsološās režisores darbs ir nominēts «Lielajam Kristapam» gan kā «Labākā īsmetrāžas spēlfilma», gan nominācijai «Labākais operators» par Andreja Rudzāta sniegumu.

Īsfilma «Logs» ir balstīta uz H.H.Munro stāsta «Atvērtais logs» motīviem un ir par jaunu pilsētas švītu uz nervu sabrukuma robežas, kurš ierodas krāšņā lauku muižā. Cerētā miera vietā viņu sagaida jauna sieviete, kura atklāj viņam kādu noslēpumu. Vai vīrietis spēs to atrisināt?

Filmā spēlē aktieri Ģirts Liuziniks, Anete Saulīte, Maija Apine, Gundars Āboliņš, Juris Laviņš, Artūrs Krūzkops, Aigars Apinis u.c. Filmas oriģinālmūzikas autors ir mūziķis Edgars Mākens, kurš plašākai publikai pazīstams kā grupas «Gaujarts» solists. Filma tapusi ar Kultūrkapitālfonda un Kaspara Puriņa atbalstu, un to producē studija «Tarhun Sisters».

»«20.gadsimta sākumā sarakstīto stāstu «Atvērtais logs» izlasīju vairākas reizes un nolēmu - šī būs mana īsfilma. Mani īpaši interesē seno laiku estētika, attiecību kultūra, tradīcijas. Mūsdienas man šķiet garlacīgas» stāsta filmas režisore un scenārija autore Una Rozenbauma.

Biļetes uz filmas seansiem «Splendid Palace» ceturtdien, 12.aprīlī, plkst.11:00 un piektdien, 13.aprīlī 13:00, var iegādāties k/t kasēs, kā arī mājaslapā «splendidpalace.lv». 

Biļešu cena pieaugušajiem 2,00 Ls. Bērniem, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 Ls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu