Sāks būvēt jaunu uzņemšanas un reanimācijas nodaļu Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Šodien Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule piedalīsies svinīgajā kapsulas ierakšanas pasākumā, uzsākot jaunas uzņemšanas un reanimācijas nodaļas celtniecību Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, portālu «Apollo» informēja Oskars Šneiders, Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists. 

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētais projekts paredz jaunas ēkas būvniecību, kur tiks ievietota uzņemšanas nodaļa un pārējos stāvos reanimācijas un intensīvās terapijas nodaļa. Jaunās telpas ļaus ātri un kvalitāti apkalpot pacientu plūsmu un neatliekamās medicīniskās palīdzības vajadzības. Papildus paredzēts veikt rekonstrukciju esošās telpās, lai savienotu jaunbūvi ar esošo slimnīcu, līdz ar to paplašinot uzņemšanas nodaļas platību. 

Projekta mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, ātrumu, izmaksu efektivitāti un pieejamību Rīgas pilsētas, Rīgas reģiona un visas Latvijas iedzīvotājiem, sniedzot kvalitatīvu medicīnisko palīdzību smagu skeleta traumu gadījumos, sarežģītu traumu seku likvidēšanā, ortopēdisko operāciju dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos, kā arī citu sekundāro medicīnisko aprūpi un Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta apkalpošanu. 

Kopējās projekta izmaksas ir 1,9 miljoni latu, no tiem 85% ERAF līdzfinansējums. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu