«IceCaps» treneris: Kulda ir viens no labākajiem AHL aizsargiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Artūrs Kulda ir viens no labākajiem aizsargiem Amerikas Hokeja līgā (AHL), intervijā portālam «thetelegram.com» izteicies Sentdžonsas «IceCaps» galvenais treneris Kīts Makkembridžs.

Portāls neilgi pirms regulārā čempionāta noslēguma veltījis slavinošu rakstu Latvijas hokejistam, uzsverot viņa labākās īpašības. Kulda gan bloķējot metienus, gan labi spēlējot laukuma stūros un savu vārtu priekšā. Tāpat tiek atzīmēts, ka šosezon 16 «IceCaps» pašreizējiem un bijušajiem hokejistiem ir vairāk rezultativitātes punktu, bet neviens nav ticis pie tik laba lietderības koeficienta. 

Kulda šosezon piedalījies 60 AHL spēlēs, kurās izcēlies ar sešiem gūtiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, kā arī ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +16.

«Viņš ir labs slidotājs, tāpēc cīņā stūros viņu ir grūti nogāzt no kājām,» pastāstīja Makkembridžs, kurš pats bijis profesionāls hokejists 11 gadus. «Pie apmales pret viņu ir ļoti smagi spēlēt.»

«Viņš šogad pierādījis, ka ir viens no labākajiem aizsargiem AHL. Biju iepriekš redzējis viņu AHL spēlējam Čikāgas «Wolves» komandā un zināju maz, tomēr tagad esmu pārliecinājies, ka viņa līmenis ir tuvu Nacionālajai hokeja līgai (NHL),» teica treneris.

Šosezon Kulda novembrī un decembra sākumā ieguva iespēju aizvadīt deviņus mačus NHL, bet «IceCaps» sastāvā viņam spēles laiks tiek dots arvien lielāks, un pēdējā laikā Kuldam pat bijusi iespēja doties laukumā arī vairākumā.

Šajā nedēļas nogalē noslēgsies AHL regulārais čempionāts, bet jau tagad ir zināms, ka «IceCaps» komanda kvalificējusies Kaldera kausa izcīņai, tomēr viņu pretinieki vēl nav noskaidroti.

«Paskatieties uz Kuldu un salīdziniet viņu ar citiem aizsargiem,» Latvijas hokejistu turpina slavēt Makkembridžs. «Viņš visu laiku spēlē pret citu komandu vadošajām maiņām. Būt ar pozitīvu lietderības koeficientu ir ļoti iespaidīgi.»

Tikmēr pats Kulda portālam pastāstījis, ka hokeju sācis spēlēt pēc tam, kad, tēvs iespaidots, atgriezies no 1997. gada pasaules čempionāta, kurā Latvijas valstsvienība debitēja augstākajā divīzijā. «Latvijas fani ir ļoti uzticīgi. Esmu spēlējis pēdējos divos pasaules čempionātos un tas ir lieliski,» uzskata aizsargs.

Pēc šīs sezonas Kulda kļūs par ierobežoti brīvo aģentu un, visdrīzāk, varētu parakstīt jaunu līgumu ar «Jets» sistēmu.

«Viņš ir sevi parādījis. «Jets» komanda bija ļoti apmierināta ar viņa spēli. Viņš devās uz «Jets» un parādīja, ka var kvalitatīvi spēlēt arī NHL līmenī,» piebilda Makkembridžs.

Pirms sezonas Kulda «Jets» rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet līdz tam viņš piederēja Atlantas «Thrashers» komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi «Jets» nosaukumu.

«Thrashers» komanda Kuldu draftēja 2006. gadā, bet Latvijas izlases aizsargs pirms šīs sezonas NHL bija aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Šosezon deviņās «Jets» nospēlētajās cīņās Kulda ar rezultativitāti neizcēlās, bet nopelnīja četras soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Jau vēstīts, ka Kulda ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu