Parakstīs līgumus par 3D attēlu veidošanas rūpnīcas būvniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rūpnīcas skice

2012.gada 16.aprīlī plkst.16.00 Ventspils brīvostas pārvaldē tiks parakstīti līgumi ar POHJOLA BANK plc par finansējuma piesaisti un SIA «Skonto Būve» par ražošanas ēkas būvniecību, lai jau gada beigās Ventspilī darbu varētu sākt trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīca SIA «EUROLCDS», portālu «Apollo» informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Pagājušā gada septembrī Ventspils brīvostas pārvalde ar SIA «EUROLCDS» parakstīja līgumus par ēkas un zemes nomu. SIA «EUROLCDS» ražošanas vajadzībām iznomāts 1,47 ha liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā Kaiju ielā 9, uz kura paredzēts uzbūvēt 4300 m2 lielu ražošanas ēku.  Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka pašu ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no brīvostas pārvaldes nomā.

Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai uzvarēja POHJOLA BANK plc, kas projekta realizācijai piešķirs 4,5 miljonus eiro. «Pohjola Bank plc» ir viena no Somijā lielākajām un atpazīstamākajām korporatīvajām bankām, kas specializējas lielu un vidēji lielu uzņēmumu apkalpošanā. Latvijā Pohjola grupas uzņēmumi darbojas kopš 2008.gada.

Atklātajā konkursā par ražošanas ēkas būvniecību uzvarēja SIA «Skonto Būve», kas ir viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmuma piedāvātā līgumcena ir gandrīz 3,4 miljoni latu. Lielākos būvniecības darbus plānots pabeigt 2012.gada rudenī, tad sāksies iekārtu uzstādīšana un pēc tam jau pats ražošanas process.

Jaunajā rūpnīcā taps aktīvo 3D polarizācijas modulātoru produkti. Tiks ražotas brilles 3D attēlu aplūkošanai, speciālie briļļu stikli un metināšanas masku stikli, kuri aptumšojas atkarībā no gaismas spilgtuma, un vēl citi 3D produkti. Ventspils brīvostas neizmantotajās teritorijās jau daudzus gadus tiek aktīvi piesaistīti jauni ražošanas uzņēmumi. Neskatoties uz to, ka kopš 2002.gada darbavietu skaits ostu termināļos ir samazināts, kopējais darbavietu skaits brīvostā strādājošajos uzņēmumos ir palielinājies uz jaunu ražotņu atvēršanas rēķina. Pretimnākšana, precizitāte un labvēlīga nodokļu politika ir būtiskākās kvalitātes, ko min investori, pamatojot savu interesi par Ventspili. Jaunajā rūpnīcā SIA «EUROLCDS» plāno 50 darbavietas, bet vēl papildus ap 50 darbiniekus varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā.

Līgumu parakstīšanā piedalīsies Ventspils brīvostas pārvaldes, SIA «Skonto Būve», POHJOLA BANK plc, SIA «EUROLCDS» pārstāvji. Līgumu parakstīšana notiks 2012.gada 16.aprīlī 16.00 Ventspils brīvostas pārvaldē Ventspilī, Jāņa ielā 19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu