Projektā <i>Pieslēdzies, Latvija!</i> plānots četrkāršot apmācīto senioru skaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Lattelecom organizētās senioru apmācības projektā Pieslēdzies,Latvija! šogad notiks ar vēl lielāku vērienu un jaudu, jo kā palīgi Lattelecom organizētajām apmācībām pieteikušās jau gandrīz 100 skolas un to informātikas skolotāji no visas Latvijas. Tādējādi plānots ne tikai četrkāršot apmācāmo senioru skaitu, bet arī paplašināt apmācāmo loku, bezmaksas datorapmācības piedāvājot cilvēkiem vecumā  pēc 50 gadiem.

Īpaši projekta vajadzībām, izveidots  bezmaksas tālrunis 80000822, uz kuru zvanot var  pieteikties apmācībām.

Lattelecom veiktā senioru segmenta pētījuma dati liecina, ka 81% no senioriem, kas ir apguvuši datora un interneta lietošanas pamatprasmes un uzsākuši to izmantošanu ikdienā, atzīst, ka tas ir uzlabojis viņu ikdienas dzīvi, ļaujot justies daudz vairāk piederīgiem mūsdienu sabiedrībai.

Visiem skolotājiem tiks organizētas 1 dienas apmācības, kuru laikā viņi tiks apmācīti darbam ar internetā bāzēto Pieslēdzies, Latvija! apmācību programmu un mācīšanas metodiku.

Apmācības, tāpat kā pērn tiks organizētas nelielās grupās – pa 14 dalībniekiem katrā grupā. To ilgums būs 3 dienas, apmācībām veltot 4 astronomiskās stundas ikdienu.

Skolotājam jāveic 5 senioru grupu datorapmācības, sniedzot gan teorētiskās, gan arī praktiskās iemaņas darbam ar datoru, atbilstoši Lattelecom izstrādātajai apmācību programmai. Pateicībā par skolotāju ieguldīto darbu, Lattelecom dāvinās jaudīgu portatīvo datoru.

Kā pieteikties projektam Pieslēdzies, Latvija!?

Senioriem, lai pieteiktos apmācībām ir jāzvana pa bezmaksas tālruni 80000822 vai arī jāinteresējas savas pilsētas pensionāru biedrībās, kas palīdzēs ar grupu komplektēšanu.

Apmācības, tāpat kā pērn tiks organizētas līdz pat rudenim.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu