Dž.K.Roulingas jaunā grāmata būs melnā komēdija par mazpilsētas dzīvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Dž.K.Roulingas pirmā grāmata pieaugušajiem «The Casual Vacancy» būs melnā komēdija par «karojošu pilsētu», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Tās darbība norisināsies nelielā pilsētiņā Pegfordā, ko izdevniecības «Little, Brown» pārstāvis raksturo kā īstu angļu idilli «ar bruģētu tirgus laukumu un senu klosteri».

Romānu iesāk kādas pilsētas amatpersonas negaidītā nāve. Centieni atrast piemērotu aizvietotāju «aizsāk lielāko karu, kādu pilsēta jebkad pieredzējusi». «Pusaudži karo ar saviem vecākiem, sievas karo ar saviem vīriem, skolotāji - ar audzēkņiem,» atklāja izdevniecība.

Jaunā pilsētas padomes darbinieka ievēlēšana radīs «kaislības, divkosību un negaidītus atklājumus».
Gaidāmā romāna saturs pārsteidzis literatūras pārzinātājus, jo agrāk prognozēts, ka Roulinga varētu pievērsties skarbu Edinburgas kriminālstāstu rakstīšanai.

Tomēr grāmatu izdošanas industrijas jaunumu portāla «The Bookseller» redaktors Nīls Denijs to raksturo kā «interesantu soli». «Tā nav niša, kurā viņu centās virzīt,» viņš teica. «Tas noteikti nav tradicionāls detektīvstāsts, taču tas šķiet neparasts un interesants, arī ambiciozs.»

«Daudzi gribēs redzēt, vai viņa no pusaudžu grāmatu autores varēs kļūt par rakstnieci pieaugušajiem,» viņš piebilda.

Grāmatu pārdevēji cer, ka gaidāmā komēdija par britu provinces dzīvi būs tikpat finansiāli veiksmīga kā Roulingas bērnu grāmatas, kas viņai nesušas aptuveni 600 miljonus mārciņu (511 miljonus latu). Septiņas «Harry Potter» («Harija Potera») daļas kopā pārdotas 450 miljonos eksemplāru visā pasaulē, savukārt astoņas filmas nopelnījušas vairāk nekā septiņus miljardus dolāru (3,75 miljardus latu).

Tomēr Roulinga agrākās intervijās runājusi par viņas darbu ieiešanu «jaunā fāzē», kā arī norādījusi, ka neplāno turpināt «Harija Potera» grāmatu sēriju.

»«Harija» panākumi dāvājuši man brīvību iepazīt jaunu teritoriju,» viņa sacīja.

Denijs uzskata, ka Lielbritānijā izdosies pārdot vismaz miljonu «The Casual Vacancy» eksemplāru, jo Roulingas stāstu grāmata bērniem «The Tales of Beedle the Bard» 2008.gadā iekaroja pārdotāko grāmatu sarakstus un pierādīja, cik spēcīgs ir Roulingas vārds.

«Pārdotākā grāmata parasti nopirkta par 20 procentiem lielākā eksemplāru skaitā nekā otrās vietas ieguvēja. Taču Roulingas rakstītās grāmatas pērk 20 reizes vairāk nekā pārējās. Atšķirība ir ļoti krasa,» viņš paskaidro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu