«Lielo Kristapu» iegūst «Golfa straume zem ledus kalna»; labākie aktieri - Pole, Keišs un Ancāns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nacionālajā kino festivālā «Lielais Kristaps» nominācijā «Labākā pilnmetrāžas spēlfilma» balvu ieguvusi Jevgēņija Paškēviča «Golfa straume zem ledus kalna», par labāko aktrisi galvenajā lomā atzīta Iveta Pole filmā «Kolka Cool», bet par labākajiem aktieriem galvenajā lomā - Andris Keišs filmā «Seržanta Lapiņa atgriešanās» un Romualds Ancāns filmā «Rūdolfa mantojums».

Sestdienas vakarā kinoteātrī «Splendid Palace» notiekošajā «Lielā Kristapa» noslēguma ceremonijā balva par mūža ieguldījumu Latvijas kino mākslā tika pasniegta kinorežisoram un scenāristam Aivaram Freimanim. Savukārt nominācijā «Labākais spēlfilmas režisors» «Lielo Kristapu» ieguva Paškevičs, kurš režisējis «Golfa straumi zem ledus kalna».

Par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu tika atzīta Ivara Zviedra «Dokumentālists», savukārt kā labākā īsmetrāžas spēlfilma «Lielo Kristapu» ieguva Ivo Brieža un Māras Ķimeles «Filma».

Balvu nominācijā «Labākā dokumentālā filma līdz 65 minūtēm» ieguva Roberta Rubīna filma «Kā tev klājas, Rūdolf Ming?», bet par labāko animācijas filmu tika atzīta Jurģa Krāsona «Norīt krupi».

Nominācijā «Labākā debijas filma» balvu ieguva Reiņa Pētersona «Ursus», bet par labāko scenāristu tika atzīts Ēriks Lanss. Kā labākā dokumentālās filmas režisore «Lielo Kristapu» ieguva Ilona Brūvere par filmu «Versija Vera».

Tika apbalvoti arī labākie otrā plāna aktieri, un šajās nominācijās triumfēja Venta Vecumniece, kura atveidoja otrā plāna lomu filmā «Rūdolfa mantojums», un Aigars Apinis, kurš spēlēja filmā «Kolka Cool».

Kā labākais spēlfilmas operators «Lielo Kristapu» ieguva Gints Bērziņš par filmām «Amaya» un «Golfa straume zem ledus kalna». Par labākajiem māksliniekiem tika atzīti Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko, kuri arī strādājuši pie filmas «Golfa straume zem ledus kalna».

Nominācijā «Labākais mūzikas autors» balvu saņēma Ivars Makstnieks, kurš sarakstījis mūziku filmai «Pretrunīgā vēsture», bet par labāko dokumentālās filmas operatoru tika atzīta Elīna Bandēna par darbu pie filmas «Versija Vera».

Kā labākais animācijas filmas režisors «Lielo Kristapu» ieguva Jurģis Krāsons, kurš režisējis «Norīt krupi», savukārt nominācijā «Labākais animācijas filmas mākslinieks» triumfēja Reinis Pētersons, kurš strādājis pie filmas «Kā lupatiņi mazgājas».

«Lielā Kristapa 2012» konkursa žūrijā darbojās Ilona Bičevska no Latvijas Kinoproducentu asociācijas, Kaspars Braķis no Latvijas Kinooperatoru ģildes, Igaunijas Filmu fonda direktore Marge Līske, «Rīgas namu» valdes loceklis Almers Ludviks, animācijas režisore un producente, «Lielā Kristapa» laureāte Inga Prauliņa, režisors, «Lielā Kristapa» laureāts un Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedrs Jānis Putniņš, Kotbusas filmu festivāla direktors Rolāns Rusts, kā arī Saeimas deputāts Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK) un Anita Uzulniece, kura ir «FIPRESCI Latvia» pārstāve.

<strong>&Scaron;odien k/t &laquo;Splendid Palace&raquo; demonstrē filmas, kas vakar ieguvu&scaron;as Latvijas kino augstāko apbalvojumu &laquo;Lielais Kristaps&raquo;.</strong>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu