Pretvēža zupa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Izdevniecībā Zvaigzne ABC izdota Roberta O. Janga un Sellijas Redfordas Jangas grāmata «pH brīnums». Grāmatas autori aicina izvairīties no produktiem, kas organismā rada pārmērīgu skābumu, jo pārmērīgs skābums esot visu slimību dziļākā sakne. DAudzi mikrobiologi un ķīmiķi uzskata, ka slimības iemiesojas tikai ķermenī ar skābu pH līmeni, kāds ir lielākai daļai mūsdienu cilvēku. Grāmatā ir arī receptes, ka spalīdz līdzsbvarot pH līmeni organismā, piedāvājam vienu no tām.

Nepieciešams:

1 ēdamkarote ķimeņu sēklu
2 brokoļi
1 šķēle sarkano un 1 šķēle zaļo galviņkāpostu
2 burkāni
2 sagriezti lociņi
2 glāzes karsta ūdens
2 ēdamkarotes svaigu diļļu
1 šķēlēs sagriezta sarkanā paprika

Pagatavošana:

Ķimeņu sēklas 24 stundas pirms lietošanas izmērcē tīrā ūdenī, tad nokāš šķidrumu. Saber sīki sasmalcinātus brokoļu gabaliņus un nomizotus, plānās šķēlēs sagrieztus brokoļu kātus katlā ar vāku. Sasmalcina kāpostus un burkānus un uzber uz brokoļiem, bet pēc tam pievieno ķimenes. Sablenderē lociņus ar divām glāzēm karsta ūdens un pārlej ar tiem dārzeņus. Uzliek vākus un sautē piecas minūtes. Tad garnē ar dillēm un sarkanās paprikas šķēlēm (gatavošanas ilgums 20 minūtes).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu