Jaunākās «Lielā Kristapa» filmas varēs skatīties arī TV ekrānos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar šo nedēļu, «Lattelecom» sadarbībā ar kinofestivālu Lielais Kristaps un filmu producentiem, un režisoriem sāks piedāvāt unikālu iespēju iznomāt gan šī gada, gan iepriekšējo gadu festivāla filmas Lattelecom televīzijas virtuālajā videonomā.

Kopumā videonomā būs skatāmas vairāk nekā 20 jaunākās latviešu dokumentālās un spēlfilmas, kā arī multfilmas, bet nākotnē latviešu filmu bibliotēku «Lattelecom» televīzijā plānots regulāri papildināt.

Pozitīvi šādu iespēju Latvijas filmu industrijai novērtē Animācijas filmu studijas AB producents Māris Putniņš: «Šāda prakse pastāv visā pasaulē. Tā ir iespēja vecākiem parādīt bērniem filmas jebkurā laikā par salīdzinoši nelielu naudas summu, turklāt nebūt «pirātiem». Filmu video noma - tas pavisam noteikti ir lētāk, nekā pirkt DVD. Ne visiem ir DVD, bet gandrīz visiem ir televizori un datori, līdz ar to mēs kļūstam pieejamāki skatītājiem. Kino veidotāji zina, ka Latvija nav vieta, kur pelnīt lielo naudu ar kino - tas gluži vienkārši nav iespējams, bet filmām jābūt pieejamām!»

Cenas par filmas nomu «Lattelecom» televīzijas videonomā ir demokrātiskas - sākot no 35 santīmiem par multfilmām līdz 87 santīmiem par filmām. 

Skatītājiem ir iespēja iznomāt, piemēram, īsmetrāžas spēlfilmu Gaismas zīmes, pilnmetrāžas dokumentālo filmu «Versija Vera», kā arī dokumentālo filmu «Stacija «Latvieši» 1937». Tāpat videonomā skatāmas filmas «Amaya», «Homo@lv», «Rūdolfa mantojums», «Viktorijas bērni», «Rīgas sargi», «Mazie laupītāji», «Padoties aizliegts», «Atnāc, Ērik» un citas pēdējo gadu latviešu filmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu