Dāma pie stūres jeb Zita Īle un dragreiss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/«Apollo»

Latvijas autosportā zināmākā dāma ir Karlīna Štāla, taču viņa nav vienīgā, kura nodarbojas ar sporta veidu, kas vairāk piestāv vīriem. Tepat pie mums ir vēl dažas braucējas, kuras starp vīriem iziet uz starta un ir gatavas stiprajam dzimumam pierādīt, ka arī dāma pie auto stūres ir cienījams pretinieks. Viņu sauc Zita Īle, un viņa piedalās dragreisā.

Nav nekāds brīnums, ka Zita sēž pie auto stūres, jo viņas ģimene ir cieši saistīta ar autosportu. To arī apliecina pati sportiste.

«Dragreisā esmu jau no 2009. gada, nāku no rallija ģimenes, pati arī esmu braukusi rallijā kā stūrmanis, bet pašai gribas kādreiz arī pie stūres apsēsties. Dragreiss ir tā vieta, kur varu pilnveidot savas braukšanas prasmes un varu to izdarīt par salīdzinoši lētām izmaksām,» «Apollo» stāsta Zita.

«Plāns šogad ir pirmo reizi nobraukt pilnu sezonu kopā ar komandu, jo šosezon mums būs trīs auto. Komandā būs Andrejs Kombacevs, kurš brauks ar «Honda» un jaunpienācējs dragreisā Armands Brahmans, kuram būs «Subaru».

Īle stāsta, ka braukšanu apguvusi pašapmācības ceļā, bet bijuši cilvēki, kuri palīdzību nav atteikuši.

«Ar braukšanu sākumā palīdzēja Ilmārs Zausajevs un Māris Ozoliņš, kurš pastāstīja vairākas nozīmīgas lietas, bet to nevar saukt par apmācību. Esmu aktīvi piedalījusies SABI street treniņos un pašapmācības ceļā gājusi uz priekšu.»

Zita stāsta, ka puiši trasē pret viņu izturas saprotoši un uzskata sportisti par tādu pašu dalībnieku, kā jebkuru citu. 

«Viss kārtībā, esmu kā ģimenes loceklis. Protams, trasē ir konkurence, bet pēc sacīkstēm nekādu domstarpību nav. Pati neko savam auto netaisu, jo ir cilvēki, kuri ar to nodarbojas, bet riepu nomainīt es varu. Uzskatu, ka tas jāmāk katram cilvēkam, kurš sēžas pie stūres. Bet elektroniku un citus jautājumus gan nemāku atrisināt,» piebilst blondā autobraucēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu