Suņi skrien uz Baldoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. un 22. aprīlī Baldonē tiks dots starts pirmajām šīgada bezsniega kamanu suņu sporta sacīkstēm «Latvijas čempionāts 2012» (Baltijas kausa 2012 – 1. posms), ko rīkos Latvijas Kamanu suņu sporta federācija ar valsts atbalstu.

Īstu viesuli sacelt ir gatavi ne tikai pašmāju sportot gribētāji, bet arī lietuviešu, igauņu, somu, krievu un poļu sportisti. Sīvā konkurencē startēs vairāk kā 100 dalībnieku, kas cīnīsies par «Latvijas čempiona 2012» titulu. Pirmo reizi šāda veida sacensībās visi patversmju suņi varēs piedalīties bez dalības maksas.

Suņu šķirņu dažādība būs vērā ņemama – vižlas, vācu aitu suņi, veimārieši, Eirodogi, Aļaskas haskiji, Sibīrijas haskiji, Aļaskas malamuti, samojedi, Austrālijas aitusuns, kurchāri u.c. šķirņu/ bezšķirņu sporta un ātruma cienītāji.

Šīs būs pirmās sacensības, kurās notiek arī komandu cīņas. Lielākā komanda no Latvijas «Togo Team» būs pārstāvēta pat ar 3 ieskaites komandām, tik pat liela  komanda būs arī no Lietuvas - «Fluidus». Latviju pārstāvēs arī «Baltic Amber team», «Ķepasspiediens - Royal Canin», «Team Natyka» un citas, kā arī sacīkstēs startēs patversmes «Dzīvnieku Draugs» dalībnieki, savukārt īpaši jāuzsver, ka dalībnieku vidū būs akls samojeds no Igaunijas, kurš kopā ar saimnieku veiks skūteru klases disciplīnu.

Par «Latvijas čempiona 2012» titulu, kā arī par svarīgajiem kopvērtējuma punktiem varēs cīnīties šādās kategorijās:

• Kanikorss (skrējiens kopā ar suni) – vīriešiem/sievietēm;
• Baikdžorings (suns velk velosipēdistu) – vīriešiem/sievietēm;
• 1 suņa skūteru klase (suns velk bezpedāļu velosipēdu) vīriešu un sieviešu klase kopā;
• 2 suņu skūteru klase (suņi velk bezpedāļu velosipēdu) vīriešu un sieviešu klase kopā;
• 4 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas) vīriešu un sieviešu klase kopā;
• 6 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas) vīriešu un sieviešu klase kopā;
• Bērnu kanikross (6–10 gadi un 11–14 gadi)

Skatītājiem, kas apmeklēs šīs sacensības ar saviem suņiem, līdzi jābūt ES mājdzīvnieka pasei (vai vakcinācijas apliecībai) ar derīgu atzīmi par trakumsērgas vakcināciju.
Skatītājiem ieeja bez maksas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu