Dombrovskis: SVF prognožu paaugstināšana ir pozitīvs signāls arī Latvijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) lēmums paaugstināt Austrumeiropas ekonomikas izaugsmes prognozes ir pozitīvs signāls arī Latvijai, šodien intervijā «Radio 101» vērtēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Lai gan Latvijai prognoze nav paaugstināta, ņemot vērā ekonomikas un eksporta struktūru, ekonomikas pieaugums ārējos tirgos rada papildu iespējas eksportētājiem, un tas var pozitīvi atsaukties uz ekonomiku, teica valdības vadītājs.

Kā vērtēja premjers, ja lietas virzās tāpat kā līdz šim un nav jaunu satricinājumu eirozonā, patīkamas ziņas varētu būt gaidāmas jau vasarā, izvērtējot pirmā ceturkšņa rezultātus.

Runājot par nodokļu izmaiņām, Dombrovskis atzina: ja tiks samazināti patēriņa nodokļi, lēnāk varētu notikt darbaspēka nodokļu samazināšana. Pēc viņa vārdiem, samazinot pievienotās vērtības nodokli par vienu procentpunktu, ieņēmumi budžetā samazinās par 40 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka SVF šogad Centrālās un Austrumeiropas reģionam paredz 1,9% ekonomisko izaugsmi, bet nākamgad 2,9% izaugsmi. Janvārī publicētajā ziņojumā SVF reģionam šogad prognozēja 1,1% izaugsmi, bet 2013.gadā 2,4% ekonomikas pieaugumu.

Latvijai SVF šogad paredz 2% ekonomikas pieaugumu, bet nākamgad 2,5% izaugsmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu