Cūkgaļas galerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

1 -1,5 kg cūkas stilbiņa
2 burkāni
selerija sakne
pētersīļa sakne
sāls
pipari
lauru lapa
2 sīpoli
ķiploks

Pagatavošana:

Cūkas stilbiņu sadala mazākos gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo. Saknes notīra, liek veselas katlā, vāra, pieliek piparus. Vārīšanās beigās pieliek ķiploku, sāli un lauru lapu. Gaļa gatava, kad tā sāk atdalīties no kauliem.

Gaļu un saknes izņem no buljona, buljonu izkāš. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, liek trauciņos, pārlej ar buljonu, tad aukstumā sarecina. Gaļai var pielikt burkānus vai zaļumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu