ASV noraida pieņēmumu par spiediena izdarīšanu raidījuma «Tēvijas laikmets» lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

ASV vēstniecība Latvijā noraida pieņēmumu, ka tā būtu iesaistīta spiediena izdarīšanā attiecībā uz «Radio Naba» raidījumu «Tēvijas laikmets».

«ASV vēstniecība ir cieši sekojusi šīs lietas norisei. Mēs gaidām pašreizējās izmeklēšanas rezultātus, ko veic Latvijas varas iestādes,» teikts ASV vēstniecības sniegtajā atbildē.

Kā ziņots, saistībā ar ažiotāžu ap 20.marta raidījumu «Tēvijas laikmets» tas uz laiku slēgts, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja «Radio Naba» vadītājs Madars Štramdiers.

Jau ziņots, ka Izraēlas vēstniece Latvijā Hāgita Ben Jakova nosūtījusi vēstuli Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājam Aināram Dimantam, sūdzoties par iespējamu propagandu pret ebrejiem un musinošo terminoloģiju, kas esot lietota Latvijas Radio paspārnē esošā «Radio Naba» 20.marta raidījumā «Tēvijas laikmets».

Štramdieris aģentūrai LETA norādīja, ka pēc Izraēlas vēstnieces vēršanās iesaistījušās arvien vairāk puses, tāpēc nolemts raidījumu pagaidām slēgt. Kā norādīja Štramdiers, domstarpību risināšanā iesaistījies arī Latvijas Radio, kas nodrošina frekvenci «Radio Naba», dažādas organizācijas un citu valstu vēstniecības.

NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska informēja, ka pēc lietas ierosināšanas padome no raidījuma veidotājiem un radio vadības sagaidīs paskaidrojumus, pēc tam NEPLP mēneša laikā pieņems galīgo lēmumu.

Raidījuma veidotāji savukārt atklātā vēstulē aicinājuši Jakovu viesoties studijā, «lai atklāti diskutētu par vēsturiskiem jautājumiem». Viņi arī atgādinājuši, ka Latvijas Satversmes 100.pants nosaka vārda brīvību un cenzūras aizliegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu