«Latviskajām partijām» esot plāns kā nepieļaut graujošu SC uzvaru Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai nepieļautu Saskaņas centra (SC) graujošu uzvaru Rīgas domes vēlēšanās nākamgad, kā tas tiek prognozēts, labēji centriskās partijas «Vienotība», «Zatlera reformu partija» (ZRP), Nacionālā apvienība un «Latvijas Zaļā partija» jau šobrīd uzsākušas aktīvas konsultācijas par iespēju veidot kopīgus sarakstus Rīgā, ziņo portāls «Pietiek.com».

Portāls norāda - ja tā dēvētās «latviešu partijas» spēs vienoties, lai ar SC pacīnītos par Rīgu, tās būtu gatavas galvaspilsētas mēra amatam virzīt spēcīgus kandidātus, tostarp - no esošo ministru vidus. Runa varētu būt par labklājības ministri Ilzi Viņķeli vai aizsardzības ministru Arti Pabriku.

Līdz pašvaldību vēlēšanām 2013. gada 1.jūnijā atlicis vēl vairāk nekā gads, bet partijas jau uzsākušas konsultācijas par iespēju vismaz Rīgas domes vēlēšanās startēt ar kopīgu sarakstu.

Tikai daži no partiju pārstāvjiem bija gatavi «Pietiek.com» oficiāli apstiprināt, ka konsultācijas notiek, citi izteicās neoficiāli, uzsverot, ka šī vēl ir tikai «taustīšanās» un īstās vienošanās, ja tādas tiks panāktas, gaidāmas ne ātrāk kā pēc pusgada.

Visaktīvāk kopīgu startu Rīgā apspriež «Vienotības» un ZRP pārstāvji, bet katrai no šīm partijām bijušas arī sarunas ar Nacionālo apvienību.

Tāpat gan «Vienotībai», gan Nacionālajai apvienībai bijušas konsultācijas ar «Latvijas Zaļo partiju» (LZP), kas nesen paziņoja, ka Rīgā startēs atsevišķi, nevis no «Zaļo un zemnieku savienības» kopīgā saraksta, ziņo portāls.

Signāls tam, vai tā dēvētās «latviešu partijas» būs vienojušās un jutīs spēkus cīnīties ar SC par uzvaru, būs tas, cik spēcīgus mēra kandidātus tās izvirzīs. Avoti Vienotībā Pietiek apstiprina neoficiālo informāciju, ka premjera partijas kandidāte Rīgas mēra amatam varētu būt labklājības ministre Ilze Viņķele. Kā otrs iespējamais kandidāts mēra amatam, kas varētu nostāties Rīgas saraksta priekšgalā, tiek minēts aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Neviens no uzrunātajiem ne oficiāli, ne neoficiāli nebija optimistisks, ka izdosies izveidot sarakstu, kurā kopīgi startētu vairāk kā divas partijas. Iemesls - daļā «Vienotības» un ZRP ir neviennozīmīga attieksme pret kopīgu sarakstu ar Zaļo partiju. Savukārt Nacionālā apvienība uzskata, ka ir pietiekami spēcīga, lai neiekļautos «Vienotības» dominējošā blokā, kas abām pēdējā laikā uz nacionālajiem jautājumiem orientētajām partijām nozīmētu arī unikālās identitātes zaudēšanu vēlētāju acīs, vēsta «Pietiek.com».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu