Vatikāns nosoda ASV mūķenes

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Vatikāns nācis klajā ar iznīcinošu nosodījumu lielākajai ASV katoļu mūķeņu apvienībai, kas esot ieņēmusi pārlieku liberālu nostāju kontracepcijas, homoseksualitātes un sieviešu priesterības jautājumos.

Reliģiozo sieviešu vadības konference (LCWR) paziņojumā ceturtdien apliecināja, ka tā ir «satriekta» par Vatikāna ziņojumu, kurā norādīts uz «nopietnām doktrinālām problēmām» un «nepieņemamu nostāju» virknē jautājumu.

Vatikāns pārmet LCWR, kas pārstāv 45 000 ASV mūķeņu jeb 80% no viņu kopskaita, ka organizācijas nostāja neatbilst baznīcas mācībai par homoseksualitāti, turklāt tā iestājas par radikālā feminisma idejām.

Romas katoļu baznīcas galvenā lēmumu izpildes struktūra - Ticības doktrīnas kongregācija - tāpēc nolēmusi Sietlas arhibīskapu Pīteru Sertēnu iecelt par LCWR pārraudzītāju.

Vatikāna ziņojumā LCWR izpelnījusies nosodījumu par to, ka tā «bijusi klusa jautājumā par tiesībām uz dzīvību no ieņemšanas brīža līdz dabīgai nāvei, jautājumā, kas Savienotajās Valstīs ir daļa no ļoti aktīvās diskusijas par abortiem un eitanāziju».
«Vēl jo vairāk, tādi jautājumi, kas ir būtiski svarīgi baznīcas un sabiedrības dzīvei, tādi kā baznīcas bibliskais skatījums uz ģimenes dzīvi un cilvēka seksualitāti, LCWR izklāstā nesekmē baznīcas mācību,» teikts ziņojumā.

LCWR 1977.gadā ir ieņēmusi nostāju pret ideju, ka par priesteriem var tikt ordinēti tikai vīrieši, un kopš tā laika apvienības pārstāvju paustās runas rada «nopietnas bažas», norāda Vatikāns. «Šis publiski paustais noraidījums tā arī nav ticis izlabots.»
Ziņojumā, kas ir pabeigts pēc trīs gadus ilgušas izmeklēšanas, citas apvienības aktivitātes ASV novērtētas augstu, «konkrēti, daudzās skolās, slimnīcās un nabadzīgo atbalsta institūcijās».

Apvienība izpelnījusies katoļu hierarhijas kritiku, jo tā atbalstījusi prezidenta Baraka Obamas veselības aprūpes sistēmas reformu, arī tās nosacījumus attiecībā uz abortiem un kontracepciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu