Latvijā uzņemtā filma «Miglā» iekļauta Kannu kinofestivāla konkursa programmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijā uzņemtā režisora Sergeja Loznitsas spēlfilma «Miglā» iekļauta Kannu kinofestivāla konkursa programmā. Latvijā tapusī filma «Miglā» ir viena no 22 filmām, kas iekļauta 65.Kannu kinofestivāla konkursa programmā.  

«Miglā» ir Latvijas filmu studijas «Rija», Vācijas «Ma.Ja.De Fiction» un Holandes «Lemming Film» kopražojums, kas veidots sadarbībā ar Krievijas kompāniju «GP Film Company», telekanālu «ZDF/ARTE», «Eurimages» fondu un Baltkrievijas kinostudiju.

Filma ir pilnībā uzņemta Latvijā, un tās Latvijas puses producents ir Vilnis Kalnaellis, režisors - Sergejs Loznitsa, galvenais mākslinieks - Juris Žukovskis. Filmas tapšanā iesaistīta starptautiska komanda - latviešu, krievu, vācu, poļu, holandiešu un baltkrievu kino profesionāļi. 
 
«Miglā» tapusi, pateicoties Rīgas Filmu fonda un Nacionālā kino centra, kopproducentu un starptautisku fondu finansējumam.
 
Filmas «Miglā» uzņemšanas darbi norisinājās pērnajā rudenī un ziemā Daugavpils apkaimē. 
 
Spēlfilma «Miglā» uzņemta pēc Baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāsta motīviem. Filmas darbība norit uz Latvijas un Baltkrievijas robežas 1942.gadā. Apkārt norit spraigas partizānu cīņas ar iebrucējiem. Šajos notikumos tiek iejaukts arī Sušķenja, filmas galvenais varonis, kurš tiek apvainots vilciena spridzināšanā. Patiesībā viņam ar to nav nekādas saistības, taču partizāni uzskata, ka Sušķenja ir nodevējs, un alkst viņam atriebties. Kad Sušķenja vēlas pierādīt savu nevainību, viņam nākas pieņemt morālus lēmumus amorālās situācijās. Viņš ir nelabvēlīgu apstākļu upuris, kas tikai cīnās par savām tiesībām izdzīvot. 
 
Sušķenjas lomu ir uzticēts spēlēt jaunajam Baltkrievu aktierim Vladimiram Svirskim, kas ir viņa pirmā kino loma. 
 

No Nacionālā kino centra filmas veidotāji saņēmuši 65 000 latu finansējumu, bet no Rīgas Filmu fonda līdzfinansējums paredzēts līdz 68 523 latiem, savukārt Eiropas Padomes kino nozares atbalsta fonds «Eurimages» filmas «Miglā» ražošanai piešķīris 300 000 eiro (210 841 latu).
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu