«Cēsis» basketbolistes soļa attālumā no Latvijas zelta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skcesis.lv

Uzvaras attālumā no triumfa šīs sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā svētdien nokļuva «Cēsis» komanda, kas finālsērijas trešajā spēlē ar 79:67 (19:19, 22:15, 17:11, 21:22) izbraukumā pieveica iepriekšējo divu sezonu čempionvienību «TTT Rīga».

Šajā mačā izšķirošo pārsvaru «Cēsis» ieguva otrās ceturtdaļas otrajā pusē, kad no 30:31 panāca 41:33. Turpinājumā «TTT Rīga» vairs nespēja pacīnīties par panākumu.

Uzvarētājām 30 punktus guva viena no Lielbritānijas izlases līderēm Kimberlija Batlere, kura realizēja 16 no 18 izpildītajiem soda metieniem, ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Agnija Reke, bet ar 15 punktiem atzīmējās astoņkārtējā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Visu zvaigžņu spēles dalībniece Nikeša Seilsa.

Tikmēr «TTT Rīga» sastāvā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Dita Rozenberga.

Kā ziņots, finālsērijas pirmajā spēlē «Cēsis» uzvarēja izbraukumā ar rezultātu 71:56, bet otrajā mačā «TTT Rīga» viesos revanšējās otrajā pagarinājumā ar rezultātu 75:68.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2-1 cēsnieču labā. Finālsērijas nākamā spēle risināsies trešdien Cēsīs.

Abas komandas iepriekš svinēja pārliecinošus panākumus pusfināla sērijās. «TTT Rīga» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja «Liepājas Papīra» komandu, bet «Cēsis» ar 2-0 uzvarēja «RTU-Merks» vienību.

«RTU-Merks» un «Liepājas Papīrs» svētdien aizvadīja otro spēli sērijā par trešo vietu. Šajā mačā «RTU-Merks» izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 70:48 (15:18, 21:4, 12:13, 22:13).

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 27 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Laura Audere, bet ar 14 punktiem atzīmējās Ieva Vītola. Savukārt liepājniecēm ar 16 punktiem palīdzēja Agija Kruga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu