Iespējams, no KNAB noplūduši ne tikai «Latvenergo» lietas materiāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāju domām, līdz šim publicētie materiāli ir tikai daļa no dokumentiem, kas noplūduši no KNAB izmeklēšanā esošajām lietām, ziņo TV3 raidījums «Nekā personīga».

Materiālu noplūdē iesaistīto personu rīcībā vēl varētu būt daudz disku un dokumentu, taču to patiesais apjoms nav zināms ne KNAB, ne prokuratūrai.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers raidījumam norādīja: nevarot izslēgt, ka nopludināta informācija arī no citām lietām, ne tikai «Latvenergo» lietas. Pēc Kalnmeiera teiktā, izmeklētāji šobrīd cenšas noskaidrot noplūdes sākumu, jo beigu datums ir zināms līdz ar KNAB izmeklētāja Ruslana Balakleiska atstādināšanu.

No presē izskanējušās informācijas zināms, ka Balakleiskis tiek vainots slepenās informācijas nopludināšanā. Taču iespējams, ka viņš nav vienīgais, kas slepus iznesis lietas materiālus. «Nekā personīga» zināms, ka Balakleiskis nestrādāja ar «Latvenergo» lietu, līdz ar to  nopludinātos lietas materiālus viņš vai nu no kāda sava kolēģa nozaga, vai arī kāds viņam palīdzēja.

Vienlaikus KNAB apgalvo, ka zinājuši par «Latvenergo» kukuļošanas lietas materiālu noplūdi vēl pirms sarunu publiskošanas. KNAB priekšnieks Jaroslavs Strelčenoks «Nekā personīga» norādīja, ka informācija par materiālu noplūdi bijusi gan no «iekšienes, gan ārienes. Ārējā informācija, kas tika publiskota, palīdzēja mums tieši identificēt un noskaidrot [iespējamo vainīgo].»

Kādas bija šīs pazīmes, KNAB neatklāj, taču presē parādījās ziņas, ka sarunu ieraksti sākumā piedāvāti galvenajam aizdomās turamajam «Latvenergo» lietā, Kārlim Miķelsonam. Prasītā summa – 25 000 lati. Miķelsons par piedāvājumu informējis KNAB. Viņa advokāts Egons Rusanovs «Nekā personīga» gan šo informāciju nekomentēja, norādot, ka viņa klients nekādus komentārus nesniegs.

Izmeklētāji pieļauj, ka, Miķelsona sarunu ierakstus žurnālistiem nodeva, kad tos neizdevās pārdot. Drīz pēc tam KNAB paziņoja, ka atstādināts tā darbinieks, kuram bijis arī sadarbības partneris varas aprindās - augsta valsts amatpersona. Varasiestādes joprojām oficiāli nav nosaukušas uzvārdus. Presē parādījās informācija, ka vainots tiek KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, bet ar viņu saistītā augstā amatpersona ir Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

Elksniņš neatklāj, vai «Latvenergo» lietas sakarā ir pratināts KNAB. Uz jautājumu vai jums ir piemērots kāds statuss šajā lietā, Elksniņš atbildēja: «Visus komentārus jums var sniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.» Elksniņš saikni ar nopludināto materiālu lietu noliedz.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu