«Arco Real Estate»: Tirgū pieprasītākie ir banku atsavinātie īpašumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī, turpinoties jau pagājušā gada tendencei, tirgū dominē darījumi ar nekustamajiem īpašumiem, ko piedāvā bankas vai to meitas uzņēmumi, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Arco Real Estate» Dzīvojamā fonda pārdošanas daļas vadītāja Ieva Jansone. 

«Īpašumi pārdošanai tiek piedāvāti, gan izmantojot starpniecības firmu pakalpojumus, gan bankām veidojot savus saistītos uzņēmumus, kas nodarbojas ar atsavināto īpašumu pārvaldīšanu un realizāciju,» sacīja Jansone. 

Vislielākais pieprasījums ir dzīvojamā fonda segmentā dzīvokļiem cenā līdz 50 000 eiro (35 000 latu), mājām līdz 100 000 eiro (70 000 latu). Liela interese ir arī gan par apbūves gabaliem, gan lauksaimniecības un meža zemēm. Banku īpašumu prioritāti attiecībā pret individuālajiem piedāvājumiem nosaka cenas atbilstība šī brīža tirgus situācijai, jo individuāli piedāvātie īpašumi pārdošanai bieži vien publiskā piedāvājumā tiek piedāvāti, pārvērtēti par 10% līdz 20%, skaidroja Jansone. 

«Neskatoties uz to, klienti bieži vien, domājot, ka arī banku īpašumu cena veidota ar rezervi, lūdz atlaidi. Lai vieglāk būtu orientēties atsavināto banku īpašumu piedāvājumā, ieteiktu potenciālajiem pircējiem griezties pie starpniecības kompānijām, kas sadarbojās ar vairākām bankām to īpašumu realizācijā. Iegādājoties banku atsavināto īpašumu, bieži vien klientiem nākas saskarties ar virkni problēmu, kas saistītas ar īpašuma pirkšanas darījuma procesu, sākot ar pirkuma līguma skaņošanu un beidzot ar īpašumu saistīto parādu apmaksas jautājumu kārtošanu,» skaidroja Jansone. 

Viņa norādīja, ka bankām ir svarīgi ātri un par maksimālo iespējamo cenu realizēt atsavinātos īpašumus, kas bieži vien atsevišķās bankās pārsniedz 1000 vienību, bet starpniecības pakalpojumu sniedzēju prioritāte ir apmierināts klients. 

«Savstarpēji sadarbojoties - bankai kā pārdevējam un starpniekam kā profesionālim - darījumu noformēšanā, klients var iegūt vislabāko rezultātu,» sacīja Jansone. 

«Arco Real Estate» ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Baltijas valstīs, dibināts Igaunijā 1992.gadā. Uzņēmums ir kotēts Tallinas fondu biržā kopš 2007.gada jūnija. 

«Arco Real Estate» Latvijā sācis darbību 1997.gadā un patlaban sniedz pakalpojumus Rīgā, Saulkrastos, Jelgavā, Cēsīs, kā arī Liepājā un Jūrmalā. Uzņēmumā tiek nodarbināti aptuveni 60 kvalificēti speciālisti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu