Nav lielāka kreņķa, kā pazaudēt mīļas un lolotas lietas*

G4S
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: G4S

Apollo.lv lasītājiem pieredzē par satikšanos ar garnadzi dalās Olafs Briedis.

Man ir privātmāja, Pierīgā. Sētā, kā jau pie lielākā vairuma privātmāju, atrodas suns, labs sargs, kurš vienmēr dod ziņu, ja mājoklim tuvojas svešinieks. Man un ģimenei ir ļoti labas attiecības ar kaimiņiem, kuri dienas laikā praktiski vienmēr ir mājās. Nenoliedzami, tas vienmēr radījis drošības sajūtu. 

Lai vai kā, neilgi pirms kāda laika tomēr pārliecinājos, ka ne kaimiņu uzmanīgā acs, ne suns mani no garnadža pasargāt nevar. Proti, līdz ar siltā laika atnākšanu, no rīta steigā uz darbu, neviļus atstāju pusatvērtu viesistabas logu - vēdināšanas režīmā. Šo «izdevību» garnadzis nebija palaidis garām, un izvēlējās manu mājokli par mērķi. Protams, ka vēdināšanas režīmā atstātais logs atviegloja ielaušanos, jo viņam nācās vien spēcīgāk atspiest loga rūti un tikt iekšā bez īpašas piepūles. Suns jau rēja bez mitas, tomēr nebija, kas to sadzird – arī kaimiņi bija devušies savās dienas gaitās. Protams, ja arī viņi būtu mājās, suns šad un tad dod balsi, pamanot kādu garāmgājēju. 

Īsāk sakot, brīdī, kad zaglis bija ticis iekšā, tas aptīrīja mūsu ligzdiņu «pa smuko» – žel ir daudz mantu, bet kreņķis arī par velosipēdu. Šis notikums bija trekns punkts uz «i» – tā sajūta, kad atnāc mājās un kāds ir vandījies pa māju, ir tiešām briesmīga. Kaut arī biju iedomājies, ka varbūt vajadzētu ierīkot signalizāciju, to vienmēr atliku, un lieki gan. Tā nu nolēmu nepaslinkot un, aprunājoties ar draugiem, sapratu, ka īstā izvēle ir G4S – ar plašu autoparku un labiem speciālistiem – arī lielā pieredze runā pati par sevi. 

Pēc tam, ruājot ar apsardzes kompānijas G4S drošības ekspertu, kurš palīdzēja aprīkot manu mājokli ar signalizāciju, viņš uzsvēra, ka mājokļa drošību nenoliedzami ieteicams aprīkot ar signalizāciju kaut vai tāpēc vien, ka tā pasargā ne tikai no garnadžiem, bet arī ugunsnelaimes gadījumā. Pamazām jau cilvēkiem rodas skaidrība, ka suns vai kaimiņš var būt labākais draugs, ne ne vienmēr drošības garants. Daudzos gadījumos naktī cilvēks vienkārši var nemanīt piedūmojumu, un tad detektors izdara savu darbu un paglābj no ķibeles. Tagad visi tie detektori, ko G4S man uzstādīja, tiešām darbojas un reaģē, kā nākas – sākot jau ar logu atvēršanas un kustību detektoriem istabās, līdz pat gāzes noplūdes un, protams, arī dūmu detektoriem. Pavisam noteikti zinu, ka tas tiešām noder un galvenais, nevar jau zināt, kad. Tagad jūtos daudz brīvāk, tai pat laikā ir arī kontroles sajūta – zinu, ka ārkārtass situācijā man varēs palīdzēt un tas jau nav maz. 

Olafs Briedis: Lai zādzības mēģinājums neizvērstos tikpat veiksmīgi, cik manā gadījumā, ikvienam iesaku «Pieslēgt drošību!».

Skatiet, kā Valdis Melderis uzzināja par meitu darbošanos pie plīts
 
Esot darbā vai atpūtā, on-line režīmā var patstāvīgi sekot līdzi un kontrolēt mājokļa drošību. Tradicionālā signalizācijas sistēma tiek papildināta ar video kamerām un speciālu moduli, kas ļauj vadīt signalizācijas sistēmu un elektroierīces – izslēgt un ieslēgt attālināti caur internetu. Tas viss kopā pasargā īpašumu, papildus sniedzot informētību un kontroli par notiekošo mājās mūsu prombūtnes laikā.

Pieslēdz G4S drošību!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu