«Rīgas Ritmi» atklāj pavasara koncertu sēriju ar džeza superzvaigzni Kristianu Makbraidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

26. aprīlī plkst. 19:00 Kongresu nama lielajā zālē mūzikas festivāls «Rīgas Ritmi» atklāj pavasara koncertu sēriju ar kontrabasistu džeza zvaigznes Kristiana Makbraida (Christian McBride) trio uzstāšanos. 

Kristians Makbraids šobrīd Amerikā ir viens no pieprasītākajiem džeza mūziķiem – viņa virtuozās spējas un radošais spēlēšanas stils tik ļoti saista slavenus džeza un citu žanru pārstāvju mūziķus un dziedātājus, ka dažkārt jāstāv rindā, lai būtu iespējams ar viņu kopā uzstāties. Šobrīd Makbraidam ir 39 gadi un viņš savos 20 karjeras gados jau piedalījies vairāk kā 250 albumu ierakstos, koncertējis kopā ar leģendāro James Brown, Sting, Diana Krall, Wynton Marsalis un daudziem citiem. 

Vairākkārtīgi ticis nominēts Grammy balvai un četras reizes kļuvis par tās laureātu. Arī šī gada Grammy balvas pasniegšanas ceremonijā viņš ieguva balvu par sava jaunāko albumu «The Good Feeling» (2011). ASV prestižākie džeza žurnāli, to starpā «DownBeat», «Jazz Time», «Rolling Stone», vairākkārt viņu nodēvējuši par «labāku no labākajiem kontrabasistiem.» 

Rīgā mūziķis uzstāsies kopā ar savu trio: pianistu Kristianu Sendu (Christian Sands) un bundzinieku Ulisu Ouvenu junioru (Ulysses Owens, Jr.). Pianists Kristians Sends jau izdevis trīs solo albumus, trīs reizes uzstājies Grammy balvas pasniegšanas ceremonijās, koncertējis duetā ar izcilo mūziķi Oscar Peterson. Bundzinieks Uliss Ouvens juniors savas neilgās karjeras laikā spēlējis kopā ar izciliem Grammy balvu ieguvušiem mūziķiem – Wynton Marsalis, Kurt Elling, Dianne Reeves, Maceo Parker Terence Blanchard un daudziem citiem. 2011. gadā «Modern Drummer Magazin» Ulisu Ouvenu nodēvēja par vienu no ASV izcilākajiem bundziniekiem.

Kristiana Makbraida trio repertuārā skanēs gan oriģinālskaņdarbi, gan klasiskus džeza standartu intriģējošas variācijas. 

Mosties pavasara ritmos!

Video:

Vairāk informācijas meklējiet «rigasritmi.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu