Latvijas Nacionālajā operā pirmo reizi koncertēs popmūzikas un džeza zvaigzne Justīne Stečkovska

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar vienīgo solokoncertu Rīgā 4. Maijā Latvijas Nacionālajā operā viesosies popmūzikas un džeza zvaigzne Justīne Stečkovska.
Justīnes Stečkovskas pirmajā Latvijas koncertā skanēs klezmer mūzika, kā arī džeza un roka mūzika. 

Justīne Stečkovska iedziedājusi 12 publikas iemīļotus albumus, četri no tiem ieguvuši platīna, bet trīs – zelta diska statusu. Justīnes Stečkovskas jaunākais albums XV, kas iznāca šogad, šādi nosaukts par godu 15. jubilejai, kopš viņa uzsākusi dziedātājas karjeru. Justīne Stečkovska ir vairāku starptautisko balvu laureāte. Viņas pārsteidzošās balss diapazons – vairāk nekā četras oktāvas – iekarojis pielūdzēju sirdis ne vien dzimtajā Polijā, bet arī ārpus tās robežām.

Justīnas tēvs bija diriģents, kas lielu vērību pievērsa savu deviņu bērnu muzikālajai audzināšanai. Meitenei bija četri gadi, kad viņa pirmo reizi dziedāja publikai muzikālo ģimeņu konkursā. Tēvs vēlējās, lai Justīna kļūtu par vijolnieci, bet kopš pirmā solo meita sapņoja tikai par dziedāšanu.

Šodien Justīnas sapnis ir piepildījies: 1998.gadā Justīne filmējās filmā «Uz pasaules malu» kopā ar slaveno krievu aktieri Aleksandru Domogārovu, 2004.gadā Justīnes albums Femme Fatale ieguva Rozes balvu Montrē džeza festivālā, 2006.gadā ar slepenu koncertu uzstājās Polijas «Woodstock» festivālā, 2008.gadā izdeva pašas sarakstīto šūpuļdziesmu albumu un visbeidzot 2009.gadā saņēma prestižo Polijas Zelta krustu par nopelniem mūzikā.

LNO vēlas pateikt īpašu paldies Orlen Latvija un Solaris, bez kuru atbalsta Justīnas Stečkovskas solokoncerts Latvijā neskanētu .

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu