Sabiedrība sašutusi par «11% akciju»; tikmēr «Elkor» taisnojas un atvainojas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālie tīkli mudž no sašutušu Latvijas iedzīvotāju ierakstiem, kuros aicināts boikotēt lielveikalu «Elkor», kurš ar akciju Latvijas nepilsoņiem un nerezidentiem diskriminējis Latvijas pilsoņus. Tikmēr Tiesībsarga birojā portālam «Apollo» paskaidroja, ka ar uzņēmumu panākts mierizlīgums un šāda akcija vairs nenotiek.

Jānorāda, ka LNT raidījumā «Degpunktā» izskanēja informācija - veikalu tīkls «Elkor» realizējis akciju, kuras ietvaros Latvijas nepilsoņi un nerezidenti, uzrādot pasi, kas to apliecina, saņem 11% atlaidi saviem pirkumiem.

Tiesībsarga biroja Tiesiskās vienlīdzības nodaļas vadītāja Šarlote Bērziņa portālam «Apollo» norādīja, ka šāda akcija ir diskriminējoša.

Bērziņa norādīja, ka Tiesībsarga birojs izmantojis mierizlīguma funkciju, jo uzņēmums šo praksi ir labojis un tā vairs netiek īstenota, taču gadījumā, ja šī diskriminējošā prakse tiktu piekopta atkal, uzņēmums var tikt administratīvi sodīts.

Tomēr Bērziņa norāda, ka tādā veidā nedrīkst tikt radīti nevienlīdzīgi apstākļi parastajiem patērētājiem.

Viņa minēja piemērus, kādos akcija būtu godīga - pieņemami būtu tie gadījumi, ja, piemēram, kāds interneta veikals dažādiem reģioniem noteiktu atsevišķu preces piegādes maksu, ja tas ir objektīvi pamatots ar piegādes izmaksām.

Tikmēr «Elkor» valdes loceklis Ronalds Feldmanis «Apollo» informēja: «Ar šādu akciju «Elkor» vēlējās pievērst Rīgas viesu uzmanību saviem veikaliem un preču piedāvājumam. Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties «Elkor» veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojās līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus.»

Feldmanis norāda, ka piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai valsts iedzīvotāju grupai.

Viņš skaidro - «Elkor» nodomu patiesumu apliecinot fakts, ka uzņēmums informēšanai par akcijas norisi izvēlējās tādus komunikāciju kanālus, kurus lasa Rīgas viesi no ārvalstīm, piemēram, informatīvos izdevumus «Riga Now» un «Railway».

Atlaižu akcija bija spēkā līdz šī gada 31.martam. Pašlaik «Elkor» veikalos visas preces gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārzemniekiem tiek piedāvātas par vienādām cenām, norāda uzņēmumā.

Feldmanis uzsver: «Ja kādu ir aizskārusi vai aizvainojusi pārprasta šīs akcijas būtība, «Elkor» vēlas atvainoties un izteikt nožēlu. Uzņēmums cer uz lojālo klientu sapratni. Savukārt tiem, kas izsaka neargumentētus pārmetumus, pirms to darīt būtu vērts iepazīties ar pirmavotu – attiecīgajiem reklāmas materiāliem.»

Tikmēr mikroblogu vietne «Twitter» mudž no sašutuma pilniem ierakstiem, kuros solīts neiepirkties «Elkor» veikalos un aicināts to neiepirkties arī citus.

«Nožēloju, ka esmu regulāri iepirkusies «Elkor». Kājas manas vairs tur nebūs! Lai dzīvo no 11% atlaides nepilsoņiem un nerezidentiem,» savā «Twitter» kontā ierakstījusi Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete (V).

Arī Nacionālās apvienības biedrs Jānis Iesalnieks sola, ka «Elkor» vairs neiepirksies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu