Kazahstāna biedzot pateicas «Boratam»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums.

Kazahstānas ārlietu ministrs pirmdien pateicās komiķa Sašas Barona Koena kādreiz valstī aizliegtajai filmai «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» («Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai») par tūristu pievilināšanu.

«Pēc filmas iznākšanas Kazahstānas izdoto vīzu skaits pieauga desmit reizes,» vietējās ziņu aģentūras atstāsta ārlietu ministra Jeržana Kazihanova teikto parlamenta sesijā. «Esmu pateicīgs «Boratam» par tūristu pievilināšanu Kazahstānai.»

Tūlīt pēc iznākšanas 2006.gadā filma iekaroja skatītāju un kritiķu simpātijas, taču Kazahstānas lauku dzīves satīriskais attēlojums izraisīja sašutumu bijušajā padomju valstī.

16 miljonu cilvēku apdzīvotajā valstī filmas izplatīšana tika aizliegta, kā arī liegta pieeja Koena mājaslapai.

Pagājušajā mēnesī Kazahstāna iesniedza oficiālu sūdzību Āzijas Olimpiskajai komitejai par «Borata» Kazahstānas himnas parodijas atskaņošanu sporta pasākuma laikā.

Taču Kazihanovs filmu uztver «filozofiski». Viņš sacīja, ka visas Kazahstānas vēstniecības ir «strikti instruētas» iepazīstināt vietējās amatpersonas ar valsts himnu un citiem simboliem, lai izvairītos no pārpratumiem.

Borats iepazīstina ar savu ciematu:

Borats dodas uz Ameriku:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu