Muamba: pirms sirdstriekas nejutu nekādas sāpes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sirdstrieku pārcietušais Anglijas futbola premjerlīgas komandas «Bolton Wanderers» pussargs Fabrīss Muamba izteicies, ka pirms piedzīvotā nav jutis nekādas sāpes.

24 gadus vecais Muamba 17. martā Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē pret «Tottenham Hotspur» pēkšņi zaudēja samaņu, un ārsti ilgstoši cīnījās par viņa dzīvību. Muamba pēc piedzīvotās sirds apstāšanās bijis faktiski miris vairāk nekā stundu.

Futbolists pēc pārciestās sirdsdarbības apstāšanās ilgstoši bija Londonas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā, bet pagājušās nedēļas pirmdienā viņš beidzot tika izrakstīts no slimnīcas.

«Es skrēju, lai laukuma kreisajā malā palīdzētu Martinam Petrovam, un pēkšņi sajutu, ka man nedaudz sareibst galva,» Muambu citē britu laikraksts «The Daily Mail». «Tas bija neparasts reibonis, jo man bija sajūta, ka es it kā skrienu citā ķermenī.»

«Nekādas sāpes nejutu. Es jutos kā sapnī un nokritu, bet mana galva atsitās pret zemi,» notikušo atcerējās Muamba. «Pēc tam tumsa un nekas vairāk. Es biju miris.»

Jau vēstīts, ka iepriekš tika ziņots, ka mēneša laikā Muamba pat varētu atsākt trenēties, tomēr ārstu prognozes pagaidām ir piesardzīgākas un futbolistam vēl būs jāiziet vairākas pārbaudes, lai izslēgtu iespēju, ka šādas problēmas viņam varētu atkārtoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu