Macijevskis: nebiju gaidījis atgriešanos izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Norvēģijas hokeja čempionāts ir apmēram tikpat spēcīgs kā Baltkrievijas atklātās meistarsacīkstes, uzskata pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis.

Macijevskis uzaicināts uz valstsvienību pēc vairāku gadu pārtraukuma. Pēdējo reizi viņš pasaules čempionātā Latviju pārstāvēja 2008. gadā Kanādā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlase savā laukumā aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Krieviju, pirmajā ciešot neveiksmi ar 1:2, bet otrajā izcīnot panākumu ar 1:0.

«Īpaši otrajā spēlē bija ļoti laba aizsardzība, bet Edža [vārtsargs Edgars Masaļskis] notvēra visu, ko varēja un arī nevarēja,» galvenās panākuma atslēgas uzskaitīja Macijevskis. «Mums bija komandas spēle. Jā, uzbrukumā varējām nocīnīties nedaudz labāk, tomēr jāņem vērā, ka mums pretiniekos bija Krievijas izlase.»

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30. aprīlī un 1. maijā «Arēnā Rīga» Latvija spēlēs pret Franciju.

«Turpinājumā pirms čempionāta vēl vajadzētu vairāk piestrādāt pie vairākuma izspēles, kas mačos ar spēcīgiem pretiniekiem būs ļoti svarīgs punkts,» uzsvēra Macijevskis. «Nevajag domāt, kādā sastāvā pasaules čempionātā būs Krievijas izlase, tomēr pildot visu, ko teiks treneris, mums būs labas iespējas to uzvarēt arī pasaules čempionātā.»

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām komandām katrā, tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles. Macijevskis uzskata, ka kopumā jaunā izspēles kārtība neko nemainīs. «Komandām būs jāaizvada par vienu maču vairāk. Tomēr tagad sistēma būs godīgāka, jo, zaudējot vienu spēli, komandām vēl būs iespēja situāciju izlabot.»

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas apakšgrupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā apakšgrupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

36 gadus vecais Macijevskis, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Norvēģijas čempionātā, atzina, ka nebija gaidījis uzaicinājumu uz Latvijas valstsvienību, tādēļ pēc klubu sezonas beigām gandrīz mēnesi nav trenējies.

«Protams, ka nebiju gaidījis atgriešanos izlasē. Tomēr visus gadus esmu spēlējis normālā līmenī, pieredze man ir un varu cīnīties arī tagad,» uzsvēra uzbrucējs. «Iniciatīva mani uzaicināt nāca no treneru korpusa - Artis [Ābols] ar Viktoru [Ignatjevu] piezvanīja un uzaicināja uz izlasi.»

Macijevskis noliedza, ka Norvēģijas hokeja čempionāts nebūtu spēcīgs. «Norvēģijas čempionāts ir apmēram vienā līmenī ar Baltkrieviju. Jāsaka, ka Dānijā, Norvēģijā un Baltkrievijā ir aptuveni vienāds līmenis. Pagaidām man nav līguma uz nākamo sezonu, bet Norvēģijas klubs gatavo jaunu vienošanos. Tāpat zinu, ka mani gribot arī viens klubs Dānijā. Redzēsim, vēl laiks ir.»

Šosezon Norvēģijas kluba «Stjernen» sastāvā Macijevskis regulārajā čempionātā un izslēgšanas cīņās piedalījās 44 mačos, kuros izcēlās ar 15 vārtu guvumiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu