Naudas trūkuma dēļ Gazas zoodārzs izrāda izbāztus dzīvniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Naudas trūkuma dēļ Gazas joslas zooloģiskais dārzs saviem apmeklētājiem piedāvā aplūkot izbāztus dzīvniekus, vēsta laikraksts «Daily Telegraph».

Starp izbāztajiem dzīvniekiem ir Hanjunisas zoodārza lauva, kas nomira badā 2009.gadā Izraēlas spēku ieviestās Gazas joslas blokādes dēļ.

Internetā apgūstot taksidemijas tehnikas pamatus, trūkumā slīkstošā palestīniešu zoodārza darbinieki izgatavojuši desmit dzīvnieku izbāzeņus, izmantojot skaidas un formaldehīdu.

Dzīvnieki zoodārzā nomiruši slimību, neatbilstošas kopšanas un bada dēļ. Izbāzeņu vidū ir lauva, pērtiķis ar vienu aci un dzeloņcūka, kurai nemākulīgajā iebalzamēšanas procesā radies caurums galvā.

«Ideja par dzīvnieku iebalzamēšanu radās pēc Gazas kara, jo nomira vairāki dzīvnieki, kā lauva, tīģeris, pērtiķi un krokodils,» skaidroja zoodārza īpašnieks Mohameds Avaida.

Izbāzeņi līdzās 65 vēl dzīvajiem dzīvniekiem zoodārzā mitinās improvizētos krātiņos, kas izgatavoti no konteineriem un citiem būvmateriāliem no 2005.gadā pamestajām ebreju apmetnēm.

Gazas joslas pieciem zooloģiskajiem dārziem arī iepriekš nācies improvizēt ar ekspozīciju. 2009.gadā Gazas pilsētas zooloģiskais dārzam pievienojās ēzelis ar uzkrāsotām svītrām, kas aizstāja Izraēlas iebrukumā nogalinātas divas zebras, jo zoodārzs nevarēja atļauties iegādāties jaunus dzīvniekus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu