Rīgā šovasar piedāvās darbu 500 skolēniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments jūnijā īstenos programmu «Skolēnu nodarbinātība vasaras brīvlaikā», nodrošinot 500 skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem darbu izglītības iestāžu iekšējās un ārējās vides labiekārtošanā, aģentūru LETA informēja departamenta pārstāve Indra Vilde.

Skolēni strādās vienu mēnesi - jūnijā katru darba dienu četras stundas, mēneša beigās par to saņemot atalgojumu 104 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas. Skolēniem tiks nodrošināta arī ēdināšana. Šogad Rīgas pašvaldība šīs programmas īstenošanai atvēlējusi nedaudz vairāk kā 60 000 latu.

Skolēnu nodarbinātību koordinē programmā iesaistītās izglītības iestādes administrācija sadarbībā ar sociālajiem pedagogiem.

Skolas, kuras vēlas iesaistīties projektā, līdz aprīļa beigām vēl var pieteikties Izglītības, kultūras un sporta departamentā. Departamenta izveidota komisija lems par atbalstu skolu pieteikumiem un par savu lēmumu paziņos iestādēm līdz maija vidum, un tad iestādes varēs informēt skolēnus par iespēju strādāt.

Programmas īstenošanas mērķis ir sekmēt pozitīvu attieksmi pret darbu, veidojot piederības sajūtu savai izglītības iestādei un apkārtējai videi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu