Loginovs: dažu idiotu dēļ valsts ir zaudējusi 19 miljonu eiro investīcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saistībā ar Spilves pļavu nomas skandālu valsts ir zaudējusi 19 miljonu eiro (13,3 miljonu latu) investīcijas, intervijā žurnālam «Klubs» norāda Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kurš bija iesaistīts šajā projektā.

Kā ziņots, Singapūras uzņēmums «Valhalla Commodities Investments» lauzis līgumu ar Rīgas brīvostu par 166 hektārus lielās teritorijas nomu Spilves pļavās. Loginovs ir viens no īpašniekiem «Valhalla Commodities Investments».

Investors bija iecerējis būvēt Baltijā un Skandināvijā lielāko sadzīves preču komplektēšanas ražotni un vairumtirdzniecības ekspozīcijas centru nepilnu 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) vērtībā. Tādus solījumus saņēmusi Rīgas brīvosta, kas pagājušā gada 15.decembrī valdes sēdē atbalstījusi vērienīgā zemes nomas līguma slēgšanu. Potenciālais investors solīja vairāk nekā 2700 darba vietu un piektajā darbības gadā pārkraut vismaz 180 000 konteineru.

«Potenciālais investors uzrakstīja vēstuli, ka atsakās no projekta. Savāca savu cepuri un aizbrauca. Tagad tas gabals stāv, nevienam to nevajag. Osta ir zaudējusi 187 000 latu katru gadu no zemes nomas, valsts ir zaudējusi 19 miljonu eiro investīcijas un Rīga - 2500 darba vietu. Tas mazais gabaliņš, par ko ir runa, ir daļa no visām lielajām Spilves pļavām, ko mums kādreiz iedalīja, lai tur organizētu «BMW» koncernu,» intervijā «Klubam» stāsta Loginovs.

Viņš pauž sarūgtinājumu, ka «dažu idiotu rezultātā» ir zaudēts šis projekts.

«Man, protams, teica, ka nevajag tur pašam līst, vajag kādā ofšorā figurēt. Bet kāpēc man kaut kādu ofšoru vajag, kurš Panamā vai Gibraltārā reģistrēts? Es gribu pats tur būt, gribu legāli piedalīties, figurēt, man būtu ienākumi, un no manis Mērsraga pagastā atkal būtu ienākuma nodokļi. Man jau teica: tev Latvijā kritīs virsū,» Loginovs skaidro, kāpēc iesaistījies projektā.

Rīgas brīvostas valdes sēdē, kurā skatīja jautājumu par zemes nomu Spilves pļavas projektam, Loginovs personisku iemeslu dēļ nepiedalījās. «Cirks» sācies pēc tam, kad par šo projektu pastāstīja televīzijā, norādot, ka Loginovs iznomājis pats sev zemi.

Lūgts komentēt, vai projekts tiktu īstenots, ja neuzzinātu, ka tajā iesaistīts Loginovs, Rīgas brīvostas pārvaldnieks norāda, ka investors atsauca savus plānus nevis viņa, bet sliktās gaisotnes dēļ.

«Man saka: jūs slēpāties aiz ofšora! Pilnīgas muļķības. Gan Singapūras, gan Latvijas reģistrā legāli figurēju kā Leonīds Loginovs, to var redzēt jebkurš. Es zvērēju pie saviem bērniem, ka tur nav neviena Latvijas politiķa. Nevienam neteicu, ka tur esmu, lai visi varētu domāt, ka tas ir ekonomisks projekts un izvērtētu, vai tas ir vai nav izdevīgs ostai. Turklāt Singapūra nav nekāds ofšors. Singapūras banka bija vienīgā, kas bija gatava šo 19 miljonu projektu finansēt. Tā finansētu tikai Singapūrā reģistrētu uzņēmumu un vienojās: ja tur ir Latvijas pārstāvji, viņiem visiem jābūt «po famiļno»! Vienkārši kā filmā. Viņi bija gatavi samaksāt par zemes nomu. Turklāt uz priekšu,» stāsta pārvaldnieks.

Tagad projekts ir pārcelts uz Tallinu. Tallinā par Eiropas naudu ir uzbūvēts jauns palmu eļļas terminālis, kuru investori vēlas iegādāties izsolē.

Kā ziņots, Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojs iepriekš informēja, ka izvērtēs Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonu iespējamo interešu konfliktu saistībā ar zemes nomas līgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu