Znaroks un Vītoliņš izcīna Gagarina kausu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par šīs sezonas KHL Gagarina kausa izcīņas ieguvējiem šodien kļuva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas «Dinamo» komanda.

Finālsērijas izšķirošajā, septītajā spēlē «Dinamo» hokejisti izbraukumā ar 1:0 pieveica Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas apgabala «Avangard».

Pirmajā trešdaļā «Dinamo» komandai bija neliels pārsvars, tomēr abas komandas spēlēja droši un vārtsargiem nebija daudz darba. Otrajās 20 minūtēs «Avangard» nopelnīja skaitlisko vairākumu, taču vārtus gūt neizdevās, bet vienādos sastāvos spēle bija līdzīga.

Trešā perioda pirmajā pusē «maskavieši» vairāk nekā minūti spēlēja piecatā pret trim, tomēr pārspēt mājinieku vārtsargu Kari Ramo nespēja. Trešdaļas 13. minūtē vārti beidzot tika gūti, kad Mareks Kvapils vārtu priekšā pavisam brīvu atrada Jakubu Klepišu, kurš ar atkārtotu metienu raidīja ripu vārtos - 1:0.

Atlikušajā laikā teicam izdevība bija «Avangard» čehu uzbrucējam Romānam Červenkam, bet nepilnas piecas minūtes līdz cīņas beigām par skaitliskā sastāva pārkāpumu laukuma saimnieki palika mazākumā, tomēr arī «Dinamo» vārtus gūt neprata.

Uzvarētāju vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko atvairīja visus 18 «omskiešu» metienus, bet Ramo tika galā ar 18 no 19 viesu metieniem.

Atgādinām, ka sērijas pirmajās divās spēlēs Omskā mājinieki vispirms uzvarēja ar 2:1, bet pēc tam «Dinamo» revanšējās (2:1), Maskavā divas uzvaras izcīnīja «Avangard» (1:0 un 2:1), sestdien Omskā panākumu ar 3:2 svinēja «maskavieši», bet pirmdien «Dinamo» izcīnīja uzvaru arī savā laukumā (5:2).

Gagarina kausa finālsērijas

2009 Kazaņas «Ak Bars» 4-3 Jaroslavļas «Lokomotiv»
2010 Kazaņas «Ak Bars» 4-3 Balašihas HK MVD
2011 Ufas «Salavat Julajev» 4-1 Mitišču «Atlant»
2012 Maskavas «Dinamo» 4-3 Omskas apgabala «Avangard»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu