«SEB MTB» posmam Cēsis–Valmiera pieteikušies jau teju 2000 dalībnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar tradicionālo posmu Cēsis – Valmiera svētdien, 29. aprīlī atklās Latvijā populārākā kalnu divriteņu seriāla «SEB MTB» maratonu 11. sezonu. Līdz trešdienai pieteikušies jau 1700 dalībnieki un 130 komandas. Iepriekšēja pieteikšanās mājaslapā «velo.lv» un Veloserviss veikalos visā Latvijā komandām un individuālajiem braucējiem noslēdzas 25. aprīlī, pusnaktī. Sacensību dienā sola saulainu laiku, un organizatori prognozē, ka velomīļu skaits būs augsts - kopējais dalībnieku skaits būs tuvu 2500.

Uzņēmumu komandas (dalībnieku skaits līdz 12 personām) visai sezonai jāpiesaka līdz 2012. gada 25. aprīlim. Individuāli sportot gribētāji varēs pieteikties arī sacensību rītā pirms starta Cēsīs.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis ziņo, ka pilsēta ir gatava uzņemt kā sportistus, tā viņu līdzjutējus.

«Valmiera ir sportiskām tradīcijām bagāta pilsēta. Varam teikt, ka sportiskais pavasaris mūsu pusē sākas ar velomaratonu Cēsis - Valmiera. Mums ir prieks, ka SEB MTB kā stabila sportiska tradīcija ir iegājusi otrajā gadu desmitā, popularizējot ne tikai velobraukšanu kā vienu no demokrātiskākajiem un masveidīgākajiem sporta veidiem, bet arī veselīgu dzīvesveidu kā mūsdienu sabiedrības vienu no vērtībām. Mēs priecāsimies uzņemt Valmierā gan sportistus, gan viņu līdzjutējus. Aicinām visus sagaidīt sportistus un pulcēties uz apbalvošanas ceremoniju, ko būsim sarūpējuši,» sacīja Boķis.

«Cēsis - Valmiera sacensību distance būs tradicionāla, tā, kuru dalībnieki ir iepazinuši jau iepriekšējos gados. Sadarbība ar Valmieras pašvaldību mums vienmēr bijusi pozitīva un produktīva. Arī šoreiz sacensību finišs būs Valmieras pilsētas centrā, laukumā pie domes ēkas, un kā ierasts pašvaldība parūpēsies arī par kultūras programmu, kas patiks gan līdzjutējiem, gan sacensību dalībniekiem. Riteņbraukšana Valmierā vienmēr bijusi augstu godāta, un mums ir izveidojusies laba sadarbība arī ar Valmieras veloklubu, kuru vada bijušais riteņbraucējs Arvis Piziks,» savu gandarījumu neslēpj Igo Japiņš.

Posmā Cēsis – Valmiera, kā arī citos posmos dalībnieki varēs izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm - Rexona sporta distanci (55 līdz 70 km), Virši A tautas distanci (30 līdz 45 km), Mammadaba veselības distanci (30 līdz 35 km bez laika kontroles un sacensību elementa) un bērnu Kārums bērnu sacensības (400 līdz 1000 m).

Rexona sporta distancē trase būs marķēta šķēršļotā apvidū – lauku, zemes, meža ceļos un takās, ar ūdens šķēršļiem, savukārt Virši A tautas distance būs saīsināta un vienkāršota, salīdzinot ar Rexona sporta braucienu. Rexona sporta distancē vīrieši cīnīsies par – Thule kalnu karaļa titulu, savukārt jaunākie Rexona sporta klases braucēji (līdz 23 g.v.) sacentīsies par Garmin jaunākā labākā braucēja titulu.

Pēc katra posma tiks noteikts Rexona sporta distances sacensību kopvērtējuma līderi vīriešu, sieviešu, jaunākā labākā braucēja līdz 23 gadiem un labākais kalnu braucējs kuriem pasniegs Līdera kreklus, ar kuru dalībniekiem ir jāstartē nākamajā posmā. Savukārt Virši A tautas distancē tiks izcīnīti līderu krekli ātrākā vīrieša un ātrākās sievietes ieskaitē; līderiem tiek dota priekšrocība starta vietu ieņemt pirms pārējiem sacensību dalībniekiem – sacensību priekšā. Arī Kārums bērnu distancē tiks noskaidroti ātrākie mazie braucēji, kuriem tiks pasniegts sacensību līdera krekliņš. Visās distancēs līdera kreklus nodrošina pasaulē pazīstamais riteņbraukšanas apģērbu ražotājs Bicycle Line.

Sacensību trasē slāpes veldzēs Zaķumuižas ūdens un Maxim enerģijas dzērieni. Būs arī vairāki ēšanas punkti distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi – Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto. Katrā posmā ar sponsoru balvām tiks apbalvoti 1 – 3. vietu ieguvēji 13 vecuma grupās.

Šogad SEB MTB notiks 6 kalnu divriteņu maratona posmi:

  • 29. aprīlī - Cēsis – Valmiera
  • 13. maijā - Sigulda/Latvijas čempionāts
  • 17. jūnijs - Cēsis
  • 15. jūlijs - Vietalva
  • 5. augusts - Tukums
  • 23. septembris – Smiltene

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā «velo.lv», kā arī Veloserviss veikalos. Visiem, kuri reģistrēsies pirmajam sacensību posmam, SEB Dzīvība apdrošināšana dāvinās nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Piesakoties ar «Dienas drauga» karti Veloserviss veikalos visā Latvijā, iespējams saņemt 15% atlaidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu