Pirms pieciem gadiem pazudusī Madelēna Makena varētu būt dzīva

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Lielbritānijas policija, pārskatot 2007.gadā Portugālē pazudušās tolaik četrus gadus vecās britu meitenītes Madelēnas Makenas lietu, trešdien paziņoja, ka ir pamats uzskatīt, ka viņa joprojām varētu būt dzīva.

Skotlendjarda izmeklētāju komanda izskatījusi milzīgu dokumentu daudzumu un paziņoja, ka līdz šim ir identificētas 195 «izmeklēšanas iespējas», kam varētu sekot.

Lielbritānijas policija aicināja Portugāles kolēģus atsākt izmeklēšanu un izplatīja ar datora palīdzību izveidotu attēlu, kāda meitene varētu izskatīties tagad pirms savas devītās dzimšanas dienas, kas būtu 12.maijā.

Skotlendjarda Slepkavību un smago noziegumu nodaļas galvenais detektīvs Endijs Redvuds teicas, ka meitene varētu būt dzīva un «mēs pašlaik apkopojam materiālus, kas, mūsuprāt, sniedz pilnīgi jaunu informāciju».

Redvuds skaidroja, ka lietas materiāli tiek izskatīti, prātā paturot divas pamata versijas - Madelēna ir dzīva vai viņa ir mirusi.

37 cilvēku komanda izmeklēšanas pārskatīšanu sāka pērn un līdz šim pārbaudīta vien ceturtā daļa no apmēram 40 tūkstošiem pierādījumu dokumentu, kopumā uz apmēram 100 tūkstošiem lappušu.

Izmeklētājs norādīja, ka ir atrasti «caurumi» tiesu ekspertīzes izveidotas notikumu secības laikos, kas dod iespēju secināt, ka meiteni kādā brīdī varēja nolaupīt.

Madelēna Makena pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā ēda vakariņas.

Madelēnas pazušana ir piesaistījusi lielu uzmanību Lielbritānijā, un viņas fotogrāfijas bieži tika publicētas laikrakstos. Portugāles policija 2007.gada 7.septembrī paziņoja, ka aizdomās par meitenes pazušanu tiek turēti viņas vecāki. Meitenes tēvs Gerijs Makens nosauca paziņojumu par absurdu un kategoriski noliedza, ka viņš ar sievu būtu vainīgi meitas pazušanā. Makeni netika aizturēti un viņiem neizvirzīja oficiālas apsūdzības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu