Ropažu mēra vietnieks iesniedzis atlūgumu pārāk mazās algas dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Ropažu mēra vietnieks Ivo Skudiķis (V) iesniedzis atlūgumu pārāk mazās algas dēļ, aģentūra LETA uzzināja Ropažu novada pašvaldībā.

Skudiķis šādu lēmumu pieņēmis spēkā esošo normatīvo aktu trūkumu dēļ. «Domes priekšsēdētāja vietnieks nedrīkst darboties komercstruktūrās kā valdes loceklis. Taču domē šis amats ir tik mazapmaksāts, ka to nav iespējams pildīt par šiem finanšu līdzekļiem. Īstermiņā jau var strādāt ar komjaunieša degsmi, bet ilgtermiņā tomēr ir jādomā arī par iztiku ģimenei,» aģentūrai LETA sacīja deputāts.

Skudiķis skaidroja, ka pēdējā 21 mēneša perioda vidējā alga viņam bijusi 53 lati bruto. «Neesmu tajā bēdīgākajā situācijā, jo iepriekš man bija iekrājumi un uzņēmumi, ko pārdevu,» sacīja deputāts, norādot, ka daudzi kolēģi, iespējams, ir grūtākā situācijā.

Domnieks norādīja, ka par šo jautājumu sācis runāt jau oktobrī un vērsies pie kolēģiem Saeimā, rosinot samazināt pašvaldību deputātu skaitu, lai tiem varētu nodrošināt adekvātu atalgojumu.

Skudiķis turpinās darbu Ropažu novada domē kā ierindas deputāts, bet plāno atgriezties uzņēmējdarbībā un jau ir nodibinājis tūrisma firmu. Stājoties priekšsēdētāja vietnieka amatā 2010.gadā, Skudiķis bija SIA «IeSI» valdes loceklis, taču normatīvie akti pieprasīja atteikties no uzņēmējdarbības. Pašlaik uzņēmums ir pārdots.

Ropažu domes sēdē šodien Skudiķa vietā par mēra vietnieci ievēlēta pašvaldības deputāte Sanita Megere-Klevinska, kura pašvaldībā ievēlēta no Reģionu partijas. Viņa startējusi 10.Saeimas vēlēšanās no «Vienotības» saraksta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu