Izmeklētāji apstiprina: «ATR-72» bija nolemta jau uz zemes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lidmašīna «ATR-72», kas mēneša sākumā avarēja pie Tjumeņas Krievijā, bija nolemta jau uz zemes, liecina izmeklēšanas starprezultāti.

Krievijas mediji, atsaucoties uz izmeklētāju sniegto informāciju, ziņo, ka dažas stundas pirms lidojuma snidzis slapjš sniegs, taču lidmašīna netika apstrādāta ar pretapledojuma līdzekli. Jānorāda, ka šī versija izskanēja arī pirms tam.

Tiek ziņots, ka naktī uz 2.aprīli lidmašīna sešas stundas stāvējusi uz lidostas lidlauka. Gaisa temperatūra bija vienu divus grādus virs nulles, pūta brāzmains vējš un sniga slapjš sniegs.

Jau mēneša sākumā izmeklētāji paziņoja, ka lidmašīnas neapstrādāšana ar pretapledojuma līdzekli ir galvenā katastrofas iemeslu versija.

Tehniskie darbinieki, kuri gatavoja «ATR-72» izlidošanai, pratināšanās pastāstīja, ka rācijā saņēma rīkojumu neapstrādāt lidmašīnu ar pretapledojuma līdzekli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu