«Ober-Haus»: Pirmajā ceturksnī sērijveida dzīvokļu cenas stabilas; darījumu skaits palielinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī vidējās sērijveida dzīvokļu cenas mikrorajonos saglabājušas stabilitāti un ir vidēji 575 eiro (404 lati) par vienu kvadrātmetru, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» dzīvojamo platību tirgus pārskatā par 2012.gada pirmo ceturksni. 

Gada griezumā vidējās sērijveida neremontēta dzīvokļa cenas mikrorajonos 2012.gada pirmajā ceturksnī palielinājušās par 0,6%. 

Pēc zemesgrāmatas datiem, šī gada pirmajā ceturksnī reģistrēto darījumu skaits, sevišķi martā, ir palielinājies. Janvārī tika reģistrēti 476 dzīvokļu pirkšanas darījumi, februārī - 616, bet martā - 763 dzīvokļu pirkšanas darījumi. 

Salīdzinot zemesgrāmatā reģistrēto dzīvokļu pirkšanas darījumu skaitu 2012.gada pirmajos trīs mēnešos ar analogu periodu pērn, reģistrēto darījumu skaita pieaugums ir 50%. 

Kā norādīts pārskatā, vislielākā pircēju interese ir par 37 līdz 50 kvadrātmetrus lieliem dzīvokļiem ar vidējo cenu līdz 30 000 eiro (21 000 latu).

Rīgas mikrorajonos pircēji pārsvarā izskata dzīvokļus, kas ir labā stāvoklī, vismaz ar pakešu logiem un mainītiem radiatoriem. Ja dzīvoklim nepieciešami lieli papildu ieguldījumi, pircēji sliecas par labu dārgākiem dzīvokļiem. 

Tāpat pircējiem joprojām ļoti svarīgs ir komunālo maksājumu apjoms, kā arī tas, vai mājai pieguļošais zemesgabals ir īpašumā kā domājamās daļas vai tiek nomāts. 

Dārgākā mikrorajona pozīcijas stabili saglabā Teika, kur vidējās neremontētu sērijveida dzīvokļu cenas pirmajā ceturksnī ir 687 eiro (482 lati) par kvadrātmetru, kurai seko Purvciems, Āgenskalns, Mežciems un Pļavnieki ar vidējo cenu 614 eiro (220 lati) par kvadrātmetru. 

Savukārt zemākās vidējās neremontētu sērijveida dzīvokļu cenas pirmajā ceturksnī nemainīgas palika Bolderājā - 470 eiro (330 lati) par kvadrātmetru, Vecmīlgrāvī - 521 eiro (366 lati) par kvadrātmetru, Ķengaragā - 540 eiro (379 lati) par kvadrātmetru un Sarkandaugavā - 553 eiro (388 lati) par kvadrātmetru. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu