Svētku brīvdienās spīdēs saule, prognozes par gaisa temperatūru neskaidras

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gaidāmajās brīvdienās - no 29.aprīļa līdz 1.maijam - laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, tādēļ bieži spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Vietām īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss un krusa, it īpaši valsts austrumu daļā.

Latvija atradīsies uz robežas starp vēsu un ļoti siltu gaisu, un pagaidām nav skaidrs, vai Latvijā dominēs siltās gaisa masas vai no ziemeļiem ieplūdīs vēss gaiss.

Piemēram, «Global Forecast System», kas ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, patlaban izskaitļojis, ka 30.aprīlī un 1.maijā Rīgā, pūšot dzestram ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +10 grādiem.

Savukārt Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa jaunākie aprēķini liecina, ka šajās dienās Latvija būs silto gaisa masu ietekmē, tādēļ gaisa temperatūra Rīgā sasniegs +25 grādus.

Prognozes tiks precizētas katru nākamo dienu.

Piektdienas naktī daļēji apmācies laiks, Kurzemes piekrastē vietām iespējams neliels lietus. Pūtīs D vējš 2-7 m/s. Minimālā gaisa temperatūra +6..+11 grādu.

Piektdien daļēji apmākušās debesis, Latgalē - saulains laiks. Valsts ziemeļrietumos iespējams neliels lietus. Pūtīs D, DR vējš 3-8 m/s, brāzmās līdz 9-14 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra +18..+23 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes krastā +9..+14 grādu.

Sestdienas naktī mainīgs mākoņu daudzums, vietām nedaudz līs un veidosies migla. Pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra +5..+11 grādu.

Sestdien daļēji apmācies laiks. Vietām nedaudz līs, dažviet iespējamas pērkona lietusgāzes. Pārsvarā pūtīs lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +18..+23 grādi, valsts dienvidaustrumos +25 grādi, bet piekrastē pārsvarā +11..+16 grādu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu