Rīgā sāks strādāt pirmās strūklakas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdz Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, kas ir 4.maijā, Rīgā sāks darboties pirmās strūklakas. Jau tuvāko dienu laikā sāks darboties strūklaka pie Kongresu nama, Bastejkalna kaskāde un strūklaka «Nimfa» pie Latvijas Nacionālās operas, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Dzintra Āboliņa.

Vēlāk tiks iedarbinātas strūklakas Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, Vērmanes dārza un Ziedoņdārza strūklakas, kā arī abas Pilsētas kanālā peldošās strūklakas, kurām ir pasūtīti jauni sūkņi.

Kā Mājokļu un vides komitejas sēdē šodien pastāstīja Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, maijā pakāpeniski sāks darboties deviņas no kopumā esošajām 12 strūklakām. Šogad nedarbosies trīs strūklakas - Viesturdārza strūklaka, Kronvalda parka strūklaka «Sumpurnis, bārenīte un mātes meita» un skulptūra «Lutausis» Grīziņkalnā, jo tām nepieciešams gan nopietns remonts, gan arī restaurācija.

Kopumā no pilsētas budžeta strūklaku uzturēšanai šogad atvēlēti Ls 49295 lati. Mājokļu un vides komiteja uzdeva departamentam mēneša laikā veikt precīzus aprēķinus par katru strūklaku Rīgā, lai noskaidrotu cik liels finansējums nepieciešams to remontam un uzturēšanai. Šī ir pirmā sezona, kad ar strūklaku apsaimniekošanu nodarbosies Mājokļu un vides departaments. Tas pārņēma četras strūklakas no aģentūras «Rīgas dārzi un parki» un plāno pārņemt vēl astoņas strūklakas no «Rīgas pieminekļu aģentūras».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu