RD komiteja atbalsta homoseksuālisma propagandas publiskās vietās aizliegumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja akceptēja domes lēmuma projektu par grozījumiem Rīgas domes saistošajos noteikumos «Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā», paredzot aizliegt homoseksuālisma propagandu publiskajās vietās, portāls «Apollo» uzzināja Rīgas Domē.

Grozījumi izstrādāti, ņemot vērā Latvijas Republikas Satversmes 116. pantā noteikto normu, kas paredz veikt ierobežojumus, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības un tikumību, kā arī likuma «Par sapulcēm, gājieniem un piketiem» 3. panta otro daļu, 11. panta pirmās daļas 6. punktu, ar kuru pašvaldībai piešķirtas tiesības vērtēt pasākuma iespējamo apdraudējumu tikumībai, citu cilvēku tiesībām, demokrātiskajai valsts iekārtai un sabiedrības drošībai.

Aģentūra LETA vēstī, ka priekšlikumus sagatavojis Rīgas domes deputāts Jānis Šmits.

Rīgas domes Juridiskā pārvalde gan vērš uzmanību uz to, ka šāds aizliegums ir vērtējams kā cilvēktiesību pārkāpums un, iekļaujot šādu normu pašvaldības saistošajos noteikumos, tiktu pārkāpts Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 10.pants un Latvijas Republikas Satversmes 100.pants, kas nosaka, ka ikvienam ir tiesības brīvi paust savus uzskatus.

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti šodien šādu ierosinājumu atbalstīja, vienīgi domnieks Jānis Vēbers (V) pauda vēlmi atturēties šāda lēmuma pieņemšanā.

Galīgais lēmums par saistošo noteikumu grozījumiem jāpieņem Rīgas domei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu