Īrijā par cigarešu kontrabandu tiesā Latvijas pilsoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Īrijā par cigarešu kontrabandu tiek tiesāts Latvijas pilsonis Guntars Balta, pie kura atrasts aptuveni 127 000 cigarešu, vēsta laikraksts «The Argus».

Balta tiesā noliedza savu vainu apsūdzībās par izvairīšanos no akcīzes nodokļa nomaksas, mēģinājumā izvairīties no nodokļu nomaksas un ar akcīzes nodokli apliktu preču tirdzniecībā.

Balta tika izsekots 2008.gada 17.septembrī slepenas muitas operācijas laikā Dundalkā un Dublinas lidostā, vēsta «Baltic Ireland».

Kā tiesā liecināja muitnieki, viņi novērojuši automašīnu, kas apmēram plkst.23.30 iebraukusi Dublinas lidostas īstermiņa autostāvvietā.

Muitas darbinieki apgalvoja, ka tai pie stūres bija Guntars Balta, kurš pēc tam iegāja ielidošanas zālē, kur viņu gaidīja pieci no Latvijas galvaspilsētas Rīgas atlidojuši cilvēki - divi vīrieši un trīs sievietes.

Balta ar viņiem nesarunājās, bet visi pieci sekoja viņam līdz automašīnai un ievietoja tās bagāžniekā savas somas.

Vīrietis ar auto devās uz Dundalku, savukārt muitas darbinieki viņam slepeni sekoja. Kad cilvēki iegāja mājā Dundalkā, muitnieki veica reidu mājoklī, atrodot tur aptuveni 127 000 cigarešu.

Vecākais inspektors Kevins Mērtags tiesā paziņoja, ka mājā viņš runājis ar vairākiem cilvēkiem un šīs sarunas ierakstījis savā klēpjdatorā. Viņš pauda aizdomas par šo cilvēku saistību ar cigarešu nelegālu ievešanu valstī.

Pēc tam apsūdzētā advokāts Roderiks O’Hanlons iesniedza tiesā pieteikumu, pieprasot iespēju iepazīties ar muitas inspektora datorā ierakstītajām sarunām un norādot, ka jebkurā tiesā apsūdzētajam ir tiesības pirms tiesas iepazīties ar jebkuriem pierādījumiem, kas vērsti pret viņu.

Tiesnesis Maikls O'Šī atzina, ka pierādījumi, kas atrodas muitas amatpersonas klēpjdatorā, ir «ļoti būtiski un svarīgi» gan aizstāvībai, gan apsūdzībai, tāpēc tiesā pasludināts pārtraukums, līdz puses iepazīsies ar jaunajiem materiāliem.

Nākamā tiesas sēde plānota 2.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu