Vēl lems, ko iesākt ar esošajām VID ēkām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Ņemot vērā, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) 2014.gada pirmajā pusē plāno pilnībā pārcelties uz jauno kompleksu Talejas ielā 1, tiks lemts, ko iesākt ar tā rīcībā pašreiz esošajām ēkām, sacīja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars. 

Patlaban VID atrodas 14 ēkās Rīgā, no kurām sešas pieder valstij, taču tās nav celtas ar domu par efektīvu un modernu dienesta darbību un tikušas pielāgotas. Piemēram, ēka Katrīnas ielā 5a savulaik celta kā bērnudārzs. 

«Daļa ēku, piemēram, Smilšu ielā 1, ir stipri nolietotas un burtiski brēc pēc atjaunošanas,» skaidro Komisars, piebilstot, ka ēkām, kas ir kultūrvēstures pieminekļi, atjaunošanas darbi saistīti ar daudz lielāku normatīvo aktu regulējumu un izmaksām, kas lielākajā daļā gadījumu nozīmē, ka izdevīgāka ir jaunas ēkas celtniecība, nevis vecās atjaunošana. 

Tā kā «Valsts nekustamo īpašumu» galvenais uzdevums ir telpu nodrošināšana valsts institūcijām, šī iespēja tikšot izvērtēta pirmā, taču netiek izslēgta arī īpašumu nodošana komercnomā vai pārdošana. 

Ēkām tikšot veikta tehniskā stāvokļa novērtēšana, apsekošana un iespējamo atjaunošanas izdevumu tāmes izveide. Un atbilstoši nepieciešamo kapitāla ieguldījumu prognozēm tikšot pieņemts lēmums. 

Jau ziņots, ka VID jaunais komplekss varētu izmaksāt 38,5 miljonus latu, ko paredzēts būvēt kā paraugobjektu Latvijā ne tikai kvalitātes, efektivitātes un ilgtspējas, bet arī sabiedrības informēšanas un atklātības ziņā.

Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA «Biroju centrs Ezerparks», projekta autors - arhitektu birojs «Sarma&Norde arhitekti», būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA «Re&Re», bet projekta finansētājs - banka «Nordea».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu