Nacionālajā apvienībā apmulsums par ministres darījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc medijos izskanējušā skandāla par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes darījumu ar nekustamā īpašuma pārdošanu, viņas pārstāvētā Nacionālā apvienība neslēpj apjukumu, taču norāda uz diametrāli pretējiem lietas apstākļiem, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Kā rāda Jaunzemes-Grendes valsts amatpersonas deklarācija, viņas būtiskākie ienākumi pagājušā gada beigās bijuši no īpašuma pārdošanas – Umidjonam Ismailovam un Zafaram Ismailovam viņa pārdevusi ēku un zemi Rīgā, Ķīpsalas ielā 21, no katra saņemot pa 143 999 eiro.

Šī summa, kas zemesgrāmatā ierakstīta latos – 101 203,7 lati – ir tik tikko pārsniegusi minimālo summu, kas ārvalstniekiem jāiegulda Latvijā, lai saskaņā ar Grendes-Jaunzemes pārstāvētās partijas kritizētajiem Imigrācijas likuma grozījumiem tiktu pie uzturēšanās atļaujas Latvijā, vēstīja portāls «pietiek.com».

Nacionālās apvienības līderi Imants Parādnieks un Raivis Dzintars laikrakstam neslēpa, ka notikušais viņus mulsina. Neviens no viņiem neesot zinājis par šādu darījumu.

Dzintars arī piebilda, ka lietas apstākļi esot visnotaļ neskaidri, jo pēc īsas telefonsarunas ar pašu Jaunzemi-Grendi viņam esot radies iespaids par diametrāli pretēju situāciju.

«Iespējams, šeit var runāt par ētiskas dabas pārkāpumiem, taču neesmu sapratis, kādi patiesībā bijuši šā darījuma aspekti. Ministre apgalvo, ka īpašums tika pārdots Šveices pilsoņiem, kurus viņa turklāt jau sen pazinusi. Ēku iegādājusies ministres kaimiņu ģimene, un šā darījuma rezultātā nekāda uzturēšanās atļauja neesot iegūta. Turklāt Žaneta Jaunzeme-Grende apgalvo, ka, lai arī pirkums īstenots tikai pagājušajā gadā, lēmums par ēkas iegādi tika pieņemts vēl krietni pirms tam, kad viņa kļuva par apvienības biedri,» laikrakstam sacījis Dzintars.

Arī Parādnieks akcentēja, ka nepārzina darījuma apstākļus un nevarot komentēt to, vai ministres rīcība bijusi pretrunā ar partijas ideoloģiju.

Parādnieks norādījis - ja šī informācija ir pareiza, tad ministres rīcība, iespējams, nav korekta, taču viennozīmīga vērtējuma viņam neesot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu