Šogad konkurss «Latvijas Gada auto» būs pārskatāmāks un atklātāks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Patlaban konkursam ir pieteikti 12 modeļi, un vērtēšana ilgs līdz pat 1.decembrim, kad arī tiks paziņots «Latvijas Gada auto 2013». Šogad ir paredzētas arī vairākas jaunas nominācijas. Auto tiks izvirzīti šādām «Latvijas Gada auto» nominācijām - «Apvidus auto», «Mazais apvidus auto», «Mazauto» un «Premium auto». Tāpat par auto modeļiem varēs balsot arī visi interesenti ar mediju starpniecību, un tiek plānots, ka balsošanā varētu piedalīties no 50 000 līdz 100 000 interesentu.

«Latvijas Gada auto» žūrijas loceklis un «Autokluba LAMB» prezidents Juris Zvirbulis skaidroja, ka žūrijas darbs šogad tiks uzlabots, tas būs pārskatāmāks, turklāt katra žūrijas pārstāvja balsojums būs publisks. Konkursa gaitā tikšot izvērtēta katra auto konkrētā priekšrocība un noteikts, kādiem mērķiem konkrētais auto ir atbilstošāks.

Konkursa žūrijas vadītājs un «Latvijas Avīzes» auto žurnālists Atis Jansons skaidroja, ka Latvijā, atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, žūrijas sastāvā ir iekļauti ne tikai žurnālisti, bet arī zinātnieki, lielo autoparku vadītāji un citi interesenti, un tās sastāvs aptverot gandrīz visus sabiedrības slāņus. Jansons nenoliedza, ka pirms krīzes - no 2005. līdz 2008.gadam - konkursi bijuši «košāki», kad nav trūcis arī finansiālo atbalstītāju un noslēguma balles notikušas Melngalvja namā.

Lai vērtējums būtu objektīvs, katrs žūrijas loceklis ir parakstījis «Latvijas Gada Auto» ētikas kodeksu. Turklāt tās pārstāvji izmeklēti tā, lai nebūtu ikdienā tuvu strādājoši.

Konkursa jaunais rīkotājs SIA «Eon» un tā valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš skaidroja, ka konkursam ir vairāki jauninājumi. Ir izlaista 2012.gada nominācija, un šī gada beigās tiks paziņots «Latvijas Gada auto 2013» uzvarētājs.

Ozoliņš norādīja, ka konkursa norises laikā tiks publicēta informācija par katra pretendenta plusiem un mīnusiem, kas pircējiem ļaus labāk saprast, kādi ir auto izvēles kritēriji, kam pievērst uzmanību un kādam mērķim konkrētais auto ir vispiemērotākais.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu