Par pērn labāko arhitektūras darbu atzīta rekonstruētā noliktavas ēka Aldaru ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par Latvijas arhitektūras labāko 2011.gada darbu atzīta rekonstruētā noliktavas ēka Vecrīgā, Aldaru ielā 5, ko projektējusi SIA «Arhitektes Lienes Griezītes studija» un SIA «Sudraba Arhitektūra».  

Kā trīs labākie darbi apbalvoti tirdzniecības centrs «Maxima» Rīgā, Priedaines ielā 20, Brīvdienu māja «Lapiņas» Kaltenē un dzīvojamā māja Jūrmalā, Bulduros, 33.līnijā 1, ko attiecīgi projektējusi arhitektu firma «Kubs», arhitekte Brigita Bula un arhitekte Sintija Vaivade. 

Latvijas arhitektūras labāko darbu skates konkurss tika rīkots jau 17.reizi, nosakot pēdējo gadu kvalitatīvākos arhitektūras pieteikumus. 

«Veiksmīgākajos darbos var nomanīt tādu kā jaunu, kvalitatīvā ziņā atšķirīgu arhitekta darbu, kas acīmredzot ir skrējiena nobremzēšanās un šo laiku izpratnes par arhitekta darba atbildību rezultāts un sekas. «Glamūrīgās» domāšanas virziens patlaban nav īsti vairs modē,» norādīja Latvijas Arhitektu savienības vadītājs Andris Kronbergs. 

Šogad konkursam tika iesniegti 52 darbi, no kuriem Nacionālā komisija - arhitekti Uldis Lukševics, Egons Bērziņš, Ivo Šteimanis, laikraksta «Diena» kultūras nodaļas žurnālists Jegors Jerohomovičs, dizainers Andrejs Broks un pagājušā gada laureāte arhitekte Ieva Zībārte uz otro kārtu izvirzīja 24 darbus, ko vērtēja starptautiska žūrija. 

Skates darbi izstādes formātā pieejami Arhitektu namā, Rīgā, Torņa ielā 11, no 2.maija līdz 4.jūnijam darba laikā no plkst.9 līdz 18. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu