Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija uzsāk akciju «Izglāb bērnību!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ievas Čīka/LETA

Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija uzsāk akciju «Izglāb bērnību!», kuras laikā aicinās sabiedrību atbalstīt bērnus, kuri zaudējuši savas ģimenes. 

Bērnībā piedzīvotais iespaido ikviena cilvēka dzīvi, tādēļ kampaņas laikā SOS bērnu ciematu asociācija aicinās cilvēkus atcerēties savu bērnību un dalīties ar bērnības atmiņu stāstiem un fotogrāfijām. Asociācija mudinās sabiedrību novērtēt ģimenes nozīmi ikviena cilvēka dzīvē un sniegt atbalstu tiem bērniem, kuri zaudējuši savu vecāku gādību. 

Latvijā diemžēl ir vairāk kā 1700 bērnu, kuru bērnība aizrit bērnu namos un kuri izaug neuzzinot, ko nozīmē drošības sajūta un stabilais pamats, ko sniedz bērnība ģimenē. Pieaugot šie bērni bieži nemāk veidot savas ģimenes un parūpēties par saviem bērniem. Ar akciju «Izglāb bērnību!» Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija vēlas pievērst sabiedrības uzmanību šai problēmai un aicināt palīgā. Ne katrs var uzņemt kādu no bērniem savā ģimenē, tomēr ikviens var atbalstīt ģimenes, kuras uzņēmušās atbildību par šiem bērniem. 

«Ideālā pasaulē katram bērnam būtu ģimene - mīloši un gādīgi vecāki. Bet mēs nedzīvojam ideālā pasaulē un ģimenes mūsdienās ir dažādas. Ir arī vecāki, kuri rūpes par saviem bērniem nodod tuvinieku vai sabiedrības rokās. Ja rūpes par bērnu jāuzņemas sabiedrībai, ir jārod iespēja bērnam izaugt ģimenē - audžuģimenē, aizbildņu vai adoptētāju gādībā. Ar savu akciju vēlamies aicināt cilvēkus atbalstīt ģimenes, kas ir uzņēmušās gādību par bērniem, kuri zaudējuši savus bioloģiskos vecākus», stāsta Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja. 

Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija jau 15 gadus veido un atbalsta īpašas ģimenes - SOS audžuģimenes, kas rūpējas par bērniem, kuri zaudējuši savu bioloģisko vecāku gādību. Šobrīd SOS ģimenēs, kas dzīvo 2 SOS bērnu ciematos - Īslīcē un Valmierā, kā arī divās SOS jauniešu mājās, savas jaunās mājas ir raduši 150 bērni no visas Latvijas. Lai atbalstītu SOS audžuģimenes, SOS Bērnu ciematu asociācija aicina ielūkoties akcijas mājas lapā «draugiem.lv/sosbernuciemati», kā arī SOS bērnu ciematu mājas lapā «sosbernuciemati.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu