Turīgi jaunieši spēlē noziedzīgās «spēlītes»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šīs nedēļas sākumā trīs jaunieši veica bruņotu laupīšanu kādā degvielas uzpildes stacijā Ķeguma novadā. Rīgas policisti ātri nāca jauniešiem uz pēdām un tajā pašā dienā viņus aizturēja. Spriežot pēc policijas sniegtās informācijas, jaunieši noziegumu drīzāk uztvēruši kā spēli.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālu «Apollo» informēja, ka 23.aprīlī vienā no Ķeguma novada degvielas uzpildes stacijām iegāja divi jaunieši maskās un, piedraudot ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja nedaudz mazāk par simt latiem.

Cietusī pārdevēja par notikušo uzreiz informēja policija, kur tika sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka laupīšanu varētu būt paveikuši trīs Cēsu pusē dzīvojoši jaunieši un tās pašas dienas vakarā policisti visus trīs aizturēja.

Divi no aizturētajiem bija 18 gadus veci, taču trešais gadu vecāks. Vēlāk izmeklētāji atklāja, ka dienu pirms minētās laupīšanas, šie jaunieši mēģināja aplaupīt degvielas uzpildes staciju Līgatnes novadā, taču, kad pārdevēja atteicās dot naudu, viņi aizbēga.

Jaunieši abos minētajos gadījumos atzinās un pastāstīja, ka laupījuši, jo vēlējušies iegūt naudas līdzekļus. Laupīšanas jaunieši bija izplānojuši, izmantojot internetā pieejamo informāciju – viens no jauniešiem bija šoferis, bet pārējie abi veica pašu laupīšanu.

Pēc izdevušās laupīšanas jaunieši savas drēbes izmeta atkritumos, lai slēptu nozieguma pēdas.

Policisti noskaidroja, ka visi trīs jaunieši nāk no labvēlīgām ģimenēm un ir labi situēti, kā arī likumsargi noskaidroja, ka jaunie vīrieši savā starpā iepazinušies mācību iestādēs. Arī šobrīd jaunieši mācās dažādās mācību iestādēs.

Aizturētie atzina, ka domājuši, ka netiks pieķerti.

Viņi arī pastāstīja, ka nezināja, kāda likumā noteikta atbildība par šo noziedzīgo nodarījumu.

Šobrīd par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 4. daļas.

Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu